Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 23:08

Διαμαρτυρίες στη Μάνη για τη μείωση των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Διαμαρτυρίες στη Μάνη για τη μείωση των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε μαθητές και μεγαλύτερους κατοίκους της Μάνης, από τη μείωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, έχει ζητήσει την παρέμβαση της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι ένα χρόνο τώρα ο Δήμος Δυτικής Μάνης και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση. Αιτία είναι η ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών σε τρίτους (τουριστικούς πράκτορες), οι οποίοι προσήλθαν στο σχετικό διαγωνισμό, σε αντίθεση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο μάλιστα προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να συνεχίσει να εκτελεί το συγκεκριμένο έργο.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Δυτικής Μάνης, ο κ. Γιαννημάρας με επιστολές του προς τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Αλευρά, έχει ζητήσει την άμεση παρέμβασή του, «αφού μαθητές, φοιτητές αλλά και πολίτες, δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, μετά από τα φροντιστήριά τους, τη φοίτησή τους ή την εργασία τους, με δημόσιο μεταφορικό μέσο, αλλά θα πρέπει να διαθέτουν ιδιωτικό μέσο ή θα υποχρεωθούν σε αναζήτηση ενοικίασης κατοικίας για διαμονή στην Καλαμάτα. Μια τέτοια εξέλιξη, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δυσχεραίνει τη μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών και απομονώνει την περιοχή».