Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 18:58

Σούπερ «κούρεμα» οφειλών σε τράπεζες για υπερχρεωμένο ζευγάρι

Σούπερ «κούρεμα» οφειλών σε τράπεζες για υπερχρεωμένο ζευγάρι

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΜΙΣΟΥ 
Απόφαση-σωτηρία για υπερχρεωμένο αντρόγυνο του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο χρωστούσε σε τράπεζες για δάνεια και πιστωτικές κάρτες ποσό που αθροιστικά ξεπερνάει τις 780.000 ευρώ, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Παμίσου.
Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα είναι μόνιμοι υπάλληλοι και έχουν ένα παιδί 14 ετών. Ο σύζυγος χρωστούσε το συνολικό ποσό των 417.915,81 ευρώ και η σύντροφός του 365.920,79 ευρώ, με μεγάλο κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, έχουν πάρει και στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι δόσεις των οποίων παρακρατούνται από τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να έχουν μειωθεί στα 192,05 ευρώ το μήνα για τον άντρα και στα 431,55 ευρώ για τη γυναίκα.
Το δικαστήριο, με την απόφασή του αναγνώρισε την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία πέρα από το σπίτι τους και τον πενιχρό μισθό τους.
Αποφάσισε, λοιπόν, προκειμένου να σωθεί το σπίτι, να πληρώσουν οι δανειολήπτες στην Εθνική Τράπεζα, το 85% της εμπορικής αξίας του διαμερίσματος, δηλαδή 73.100 ευρώ (έναντι 86.000 ευρώ), σε 240 μηνιαίες δόσεις των 304,58 ευρώ, που μάλιστα θα αρχίσουν να τρέχουν μετά από δύο χρόνια.
Όσον αφορά όλα τα άλλα χρέη του ζευγαριού προς τις τράπεζες, αυτά θα ρυθμιστούν σε νέα δικάσιμο, που θα γίνει έπειτα από πέντε μήνες. Μέσα σε αυτό το πεντάμηνο το ζευγάρι καλείται να μην πληρώσει τίποτα σε καμία τράπεζα.
Στ.Μ.