Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 16:56

Γιαννημάρας σε Νίκα: «Είμαι και εγώ στους Μανιατάρχες που λένε ανοησίες;»

Ο Δημήτρης Γιαννημάρας με τον Παναγιώτη Νίκα Ο Δημήτρης Γιαννημάρας με τον Παναγιώτη Νίκα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΗΣ
Προσβεβλημένος αισθάνεται ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, από τις αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στη συζήτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Δ.Σ. Καλαμάτας για την προσάρτηση της Κοινότητας Αβίας. «Να ξεκαθαρίσει αν και εγώ είμαι ένας εκ των Μανιαταρχών, εκείνων που λένε ανοησίες και φωνασκώ», ζητάει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης…

Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης αναφέρεται και στον ύμνο της Μάνης, με αφορμή την αναφορά του δημάρχου Καλαμάτας, ότι «όποιος έχει ύμνο άλλον από τον ύμνο της πατρίδας, είναι ιδιοτελής».
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει γίνει στόχος κριτικής για αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, επειδή συζήτησε στο Δημοτικό του Συμβούλιο το αίτημα της Αβίας για τη μετακίνησή της στο Δήμο Καλαμάτας προτού αποφανθεί σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης.
Η γραπτή δήλωση του δημάρχου Δυτικής Μάνης έχει ως εξής:
«Σε όλη μου τη ζωή λειτούργησα με συναίνεση, ανεκτικότητα και με σεβασμό στους Νόμους, τους θεσμούς και τους ανθρώπους.
Άκουσα την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στο θέμα το σχετικό με το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου της Αβίας και επειδή δεν πίστευα στα αυτιά μου, στα όσα άκουσα, είμαι δε ο Δήμαρχος της Δυτικής Μάνης, με αφορά το θέμα και έχω κάνει και σχετικές τοποθετήσεις, ζητώ από τον κ. Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν και εγώ είμαι ένας εκ των Μανιαταρχών, εκείνων που λένε ανοησίες και φωνασκώ!!!
Όσον δε αφορά τη Μάνη, έχω να πω τούτο: η Μάνη είναι ιδέα και ή την πιστεύεις και συμπορεύεσαι μαζί της ή δεν την πιστεύεις και ακολουθείς τον αντίθετο δρόμο που σε οδηγεί όμως με μαθηματική ακρίβεια από το ένα λάθος στο άλλο.
Ύμνο έχει ένα δημοτικό τραγούδι και όπως όλα τα σχετικά τραγούδια είναι μέρος της ζωής της Ελλάδας, αφού είτε υμνούν ένα γεγονός είτε έναν άνθρωπο είτε θυμίζουν ιστορικό γεγονός είτε θρηνούν μαρτυρικές θυσίες είτε δεν ξέρω τι άλλο, που στόχο έχει, με αυτόν τον τρόπο, τη διατήρηση της Ελληνικής ιστορίας, δηλαδή τη συνέχεια της Ελλάδος, έτσι και αυτός ο ύμνος είναι πέρα για πέρα ΕΛΛΑΔΑ».
Στ.Μ.