Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 12:20

Πικραμένος και προσβεβλημένος ο δήμαρχος για την υπόθεση απόσχισης της Αβίας

Πικραμένος και προσβεβλημένος ο δήμαρχος για την υπόθεση απόσχισης της Αβίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ
Σε ήπιους τόνους αλλά έντονα πικραμένος και προσβεβλημένος, ιδιαίτερα από τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, απάντησε πριν από λίγο, για το θέμα της προσάρτησης της Κοινότητας Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια) στο Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Παλιόχωρα.

«Έχω να εκφράσω μια μεγάλη πικρία, προσεβλήθην ως άτομο και ως δήμαρχος Δυτικής Μάνης», είπε ο κ. Γιαννημάρας, που, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας έβαλε στο Δημοτικό του Συμβούλιο το θέμα της προσάρτησης της Αβίας χωρίς ποτέ να επικοινωνήσει μαζί του, παρότι εξακολουθεί να είναι δήμαρχος αυτής της περιοχής!
Η πικρία του δημάρχου Δυτικής Μάνης οφείλεται και στη στάση της Τοπικής Κοινότητας Αβίας, καθώς ο κ. Γιαννημάρας σημείωσε ότι το πιο σωστό για εκείνον θα ήταν να συγκαλέσει η Κοινότητα λαϊκή συνέλευση, ώστε παρουσία της δημοτικής αρχής να συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Ο δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος είχε και έχει να δώσει τις απαντήσεις στα ζητήματα που επικαλείται η Τοπική Κοινότητα και σε μια λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι της περιοχής θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αντικειμενική ενημέρωση.
Ο κ. Γιαννημάρας ανακοίνωσε ότι το θέμα της Αβίας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, αν και τόνισε ότι η απόφασή του ήταν να μη μπει το θέμα στο Σώμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει το ζήτημα της αλλαγής του χωροταξικού χάρτη του Καποδίστρια. Πέραν αυτού ο δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει να διαταραχθεί η ηρεμία και η ενότητα των κατοίκων του Δήμου, η οποία ωστόσο μπαίνει σε δοκιμασία μετά την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την προσάρτηση της περιοχής.
Όσον αφορά τους ισχυρισμούς και τις φημολογίες, ότι το θέμα άνοιξε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Γιαννημάρας απάντησε ότι «δεν ξέρω τίποτα τέτοιο», αντίθετα σημείωσε ότι ο ίδιος αναζήτησε έγγραφα για την υπόθεση και το μόνο που βρήκε ήταν το χαρτί που διαβιβάζει την απόφαση της Κοινότητας Αβίας από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απλά και μόνο για ενημέρωση, όπως υπογράμμισε.
Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης δήλωσε ότι «νοιώθω πως έχω κάνει το καθήκον μου στο ακέραιο», σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Αβίας από το Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει.
Στ.Μ.