Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 21:00

“Αρένα” το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

“Αρένα” θύμισε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με τον πρώην δήμαρχο και ανεξάρτητο πια δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Τσώνη, να διαμαρτύρεται εντονότατα για ιδιοποίηση των έργων του από τον σημερινό δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο. Η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη όταν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γαλιάτσος, άρχισε να του φωνάζει να σταματήσει γιατί “έχεις γίνει καραγκιόζης”! Ο πρώην δήμαρχος κινήθηκε προς το μέρος του φωνάζοντάς του έξαλλος “πάρτο πίσω”, ενώ αργότερα αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Μετά την αποχώρηση ο Δημήτρης Γαλιάτσος ανακάλεσε, όμως αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Τάσο Τσερπέ…

Ο Γιώργος Τσώνης αναφέρθηκε στον απολογισμό που έκανε πρόσφατα ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, για τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του. Όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, ο Γιώργος Αθανασόπουλος σε αυτόν τον απολογισμό είπε “σωρεία ψεμάτων. Ούτε ο πιο επαγγελματίας ψεύτης δεν θα έλεγε τόσα”.

Ο πρώην δήμαρχος άρχισε να απαριθμεί έργα που δρομολογήθηκαν από τον ίδιο και, όπως τόνισε, ο σημερινός δήμαρχος τα παρουσιάζει ως δικά του. Αντίθετα ο σημερινός δήμαρχος απάντησε ότι τα έργα που ισχυρίζεται ο Γιώργος Τσώνης ότι είναι δικά του, ήταν βαλτωμένα και χρειάστηκαν μήνες κοπιώδους προσπάθειας προκειμένου να μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν. Η κατάσταση οξύνθηκε όταν ο δήμαρχος κάλεσε τον πρώην δήμαρχο να πάει αύριο το πρωί στο γραφείο του να τον ενημερώσει με λεπτομέρειες για τα έργα, κάτι που ο Γιώργος Τσώνης εξέλαβε ως προσβολή. 

Μετά τις αποχώρησεις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε,  ενώ ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, σε παρέμβασή του τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να κάνει τον απολογισμό της στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Στ.Μ.