Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 00:57

Μεγάλη παμπελοποννησιακή εκδήλωση στη Μεσσήνη: “Όχι στον πόλεμο καμιά συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί”

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 
Πολλές δεκάδες άνθρωποι από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, τη Λακωνία, την Κορινθία, την Αργολίδα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μεσσήνη και φώναξαν συνθήματα για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών και κατά των πολέμων που σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή για τα συμφέροντα των ισχυρών. Έκαναν πορεία μέχρι το πολεμικό αεροδρόμιο, ζητώντας την στρατιωτική απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την ακύρωση της παραχώρησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων σε εταιρία και μάλιστα του Ισραήλ. Έκαναν πορεία στην πλατεία της Μεσσήνης, ενώ στη μικρή πλατεία πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συναυλία. Ήταν μια μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, μέρα επετείου της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο πλαίσιο της οποίας δρομείς έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα, τρέχοντας από την Καλαμάτα μέχρι τη μικρή πλατεία της Μεσσήνης…

Ο κόσμος που πήγε να διαδηλώσει κατά των πολέμων συγκεντρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα στον κόμβο της Μεσσήνης. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία με προορισμό το πολεμικό αεροδρόμιο (120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος), όπου ο κόσμος φώναξε συνθήματα, ενώ ο Αργύρης Σμυρνής επέδωσε το ψήφισμα των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου σε εκπρόσωπο της στρατιωτικής μονάδας. Ακολούθως η πορεία συνεχίστηκε με προορισμό τη Μεσσήνη, ο κόσμος πέρασε γύρω από την πορεία και συγκεντρώθηκε στο τέλος στη μικρή πλατεία, όπου υποδέχτηκε με θερμό χειροκρότημα τους δρομείς που ήρθαν τρέχοντας από την Καλαμάτα. Εκεί έκανε ομιλία ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ μια συγκινητική σύντομη αντιπολεμική ιστορία παρουσίασε ο Αργύρης Σμυρνής. Ακόμη έγιναν απαγγελίες ποιημάτων, ενώ ακολούθησε συναυλία.


Καταχειροκροτήθηκαν οι δρομείς που έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα τρέχοντας τη διαδρομή Καλαμάτα-Μεσσήνη


Δημήτρης Οικονομάκος

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Οικονομάκος κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να αγωνιστεί για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, να αποτρέψει οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού έξω από τη χώρα, να διεκδικήσει το κλείσιμο των ξένων βάσεων στην Ελλάδα και την κατάργηση της νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, να απαιτήσει να μη χρησιμοποιηθεί το πολεμικό αεροδρόμιο. 

Στ.Μ.