Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 15:38

Ο Άγιος Χαραλάμπης έκανε σήμερα τη χαρά να λάμπει στα Φιλιατρά

Ο Άγιος Χαραλάμπης έκανε σήμερα τη χαρά να λάμπει στα Φιλιατρά

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ
Παρά τον κακό καιρό, παρά την κρίση που κάνει δαπανηρές τις μετακινήσεις, τα Φιλιατρά «βούλιαξαν» σήμερα από τον πολύ κόσμο που πήγε να γιορτάσει τον Άγιο Χαράλαμπο…

(φωτογραφίες)

 

Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα πηγαίνει πολύς κόσμος στα Φιλιατρά για να παρακολουθήσει τη λιτάνευση της εικόνας, αυτό που έγινε όμως σήμερα ήταν πρωτόγνωρο.
Παντού έβλεπες λεωφορεία με προσκυνητές από την Καλαμάτα αλλά και άλλες περιοχές, ενώ η Τριφυλιακή πόλη ήταν σημαιοστολισμένη και οι κάτοικοι της φιλόξενοι και χαρούμενοι.
Ήταν και το πανηγύρι που έδωσε μεγαλύτερη κίνηση και οι ετεροδημότες που επέστρεψαν στην πατρώα γη.
Σε ότι αφορά το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού, κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος που συλλειτούργησε με τους Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο και Κορίνθου Διονύσιο.
Πολλοί ήταν και οι πολιτικοί που ακολούθησαν την εικόνα, δίπλα από το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, όπως οι βουλευτές της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης και τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Β’ Αθηνών, ο Ευστάθιος Μπούκουρας από την Κορινθία και ο Δημήτρης Κουκούτσης από τη Μεσσηνία.
Από τους αυτοδιοικητικούς έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ήταν ακόμη στα Φιλιατρά ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, επιτελάρχης στο Αρχηγείο, Χαράλαμπος Αφάλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, εκπρόσωποι άλλων φορέων και αρχών.
Μετά τη λιτανεία ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε μικρή δεξίωση με κεράσματα στο Δημαρχείο των Φιλιατρών.
Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος, τόνισε ότι με πίστη και αγάπη μπορεί να ξεπεραστεί κάθε κρίση, σημειώνοντας μάλιστα ότι «αν η αγάπη μας δεν έχει τη σφραγίδα της θυσίας είναι ψεύτικη, κίβδηλη, νόθα».
Στ.Μ.