Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 16:28

Αντιδρά η Τριφυλία στην κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Αντιδρά η Τριφυλία στην κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
Σε αναβρασμό βρίσκεται η περιοχή της Τριφυλίας, που αντιδρά σφόδρα στην κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς θεωρεί ότι σε πρώτη φάση θα υποβαθμιστεί η λειτουργία του και ακολούθως θα κλείσει.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι τοπικοί παράγοντες, αλλά και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος.

Σήμερα επισκέφθηκαν τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι βουλευτές της Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Λαμπρόπουλος, στους οποίους πάντως δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ούτε θα καταργηθεί ούτε θα υποβαθμιστεί. Παρέμβαση στο υπουργείο έγινε και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.
Ο Δήμος Τριφυλίας έβγαλε ψήφισμα κατά της κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου, στο οποίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Είναι προφανές ότι η δημιουργία μιας νέας οργανικής μονάδας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που θα έχει ενιαίο οργανισμό και ενιαίες οργανικές θέσεις, δημιουργεί συνθήκες που άμεσα ή έμμεσα οδηγούν στην υποβάθμιση της λειτουργίας του. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, κυρίως στον τουριστικό και αγροτικό τομέα, με πληθυσμό που ξεπερνάει τις 50 χιλιάδες κατοίκους. Οι αποστάσεις, άλλωστε, από τα γειτνιάζοντα νοσοκομεία ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 100 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τους ασθενείς κατοίκους της περιοχής και μάλιστα των επειγόντων περιστατικών, έχει φανεί χρησιμότατο μέχρι τώρα, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία η μονάδα του τεχνητού νεφρού, και δεν πρέπει με τίποτα να θιγεί η αξιοπιστία και η λειτουργικότητά του».
Για την αποτροπή της κατάργησης της νομικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, έχουν κινητοποιηθεί και οι Σύλλογοι των ετεροδημοτών της Τριφυλίας, ενώ ψήφισμα έβγαλε και η Ομοσπονδία Συλλόγων και ο Συνδέσμος Τριφυλίας. Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και να διασφαλιστεί, όχι απλά η συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά και η αναβάθμισή του, δεδομένου ότι εξυπηρετεί με καλά αποτελέσματα μια μεγάλη περιοχή, με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης.
Τέλος, σημείωσε ότι το 2013 η Περιφέρεια θα αναλάβει την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας υγείας και θα δώσει προτεραιότητα στην υποστήριξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.