Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 17:06

Νέα «τερτίπια» προκειμένου οι Δήμοι να γλιτώσουν τα πρόστιμα για τα σκουπίδια

Νέα «τερτίπια» προκειμένου οι Δήμοι να γλιτώσουν τα πρόστιμα για τα σκουπίδια

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Κλείνουν άμεσα, υποτίθεται, όλες οι χωματερές του Νομού. Τα σκουπίδια ωστόσο δεν πρόκειται να μείνουν στους δρόμους. Για τις νέες εξελίξεις ενημέρωσε σήμερα ο υπό παραίτηση –για λόγους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, όπως τόνισε- πρόεδρος του…

…Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας (και δήμαρχος Μεσσήνης), Στάθης Αναστασόπουλος.
Όπως ανακοίνωσε, τα σκουπίδια στο εξής θα μεταφέρονται σε νόμιμους χώρους διάθεσης και εξήγησε ότι αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα επερχόμενα σκληρά πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.
Το Στάθη Αναστασόπουλο επιβεβαίωσε αργότερα, με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ωστόσο μια ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι η αποφασιστικότητα του Στάθη Αναστασόπουλου να παραιτηθεί από πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου έχει κληθεί σε συνεδρίαση για το απόγευμα.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του για την παραίτησή του και εξήγησε ότι φεύγει από πρόεδρος του Συνδέσμου επειδή αφενός ο φόρτος των καθηκόντων του ως δημάρχου δεν του αφήνει χρόνο ώστε να ασχοληθεί και με τα ζητήματα του Συνδέσμου και αφετέρου γιατί θίγεται η αξιοπρέπειά του και η αξιοπιστία του, από την ασυνέπεια των υπόλοιπων Δήμων-μελών του Συνδέσμου. Όπως τόνισε, μόνο ο Δήμος Μεσσήνης έχει καταβάλει την εισφορά του στο Σύνδεσμο, ο δε Δήμος Οιχαλίας έχει πληρώσει 5.000 ευρώ, ενώ οι Δήμοι Καλαμάτας, Τριφυλίας, Πύλου/Νέστορος και Δυτικής Μάνης δεν έχουν πληρώσει τίποτα. Το αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι να οφείλονται μισθοί στο προσωπικό, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υποχρεώσεις, για τις οποίες δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος ο ίδιος.
Σήμερα φάνηκε και η διαφορετική άποψη των πραγμάτων που φαίνεται ότι έχουν ο Στάθης Αναστασόπουλος με τον Παναγιώτη Νίκα, καθώς ο πρώτος είπε ότι η θητεία του Συνδέσμου λήγει στο τέλος του χρόνου ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι οι Σύνδεσμοι πρέπει να σταματήσουν  τη λειτουργία τους την  1η Μαρτίου. Μάλιστα ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος θα αποδεχθεί να παραμείνει πρόεδρος μέχρι τότε, κάτι πάντως που δεν φάνηκε από τις δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης.
Στ.Μ.