Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 18:02

«Υπογειοποίηση δικτύου όμβριων…Γαργαλιάνων» - Υπήρχε δυνατότητα και υπέργειας διευθέτησης;

«Υπογειοποίηση δικτύου όμβριων…Γαργαλιάνων» - Υπήρχε δυνατότητα και υπέργειας διευθέτησης;

Του Γιάννη Μερκούρη

"Με δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή διαφήμισε-παρουσίασε την κατασκευή του έργου υπογειοποίησης δικτύου όμβριων υδάτων στην πόλη των Γαργαλιάνων . Δηλώνω ότι είμαι υπέρ των έργων ,αρκεί αυτά να υπηρετούν το γενικό συμφέρον των δημοτών και να υλοποιούνται όπως προβλέπεται. Μέσα από αυτό το έργο ανακύπτουν πολλές και σημαντικές παραλείψεις:

Η Τεχνική Υπηρεσία δεν γνωρίζει την κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχει μελέτη για το έργο.

Δεν  έχει οριστεί επιβλέπων μηχανικός για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου.

Ποιος άλλος πέραν της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει αυτές τις αρμοδιότητες;

Μήπως τα καθήκοντα του επιβλέποντα μηχανικού έχουν ανατεθεί σε εμπειροτέχνες εργολάβους;

Άλλη μια περίπτωση απαξίωσης και περιφρόνησης της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κάτι αναμενόμενο βέβαια από τη στιγμή που τους έχει χαρακτηρίσει ότι δεν είναι ικανοί για τίποτε ,παρά μόνο για γιδόστρατα.

Άλλη μια ένοχη σιωπή της Τεχνικής Υπηρεσίας που δεν διαμαρτύρεται για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Τριφυλίας. Τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας τους χρειάζεται η Δημοτική Αρχή για να υπογράφουν και θεωρούν τις μελέτες έργων που εκπονούνται σε άλλα μελετητικά γραφεία και τελικά ακυρώνονται στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών(ΑΕΠΠ):Πλατεία Γαργαλιάνων, Κατασκευή συνθετικού τάπητα γηπέδου Φιλιατρών,Δίκτυο ύδρευσης ,Προμήθεια μεταλλικών δεξαμενών.

Για τα δίκτυα ομβρίων είναι υπεύθυνος ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΤ;

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι προμήθεια του Δήμου ή της ΔΕΥΑΤ;

Ποιος ο προϋπολογισμός του έργου; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

Για την αναγκαιότητα  του έργου έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας από το 2020. Γιατί τόση και αδικαιολόγητη καθυστέρηση;

Το Συμβούλιο  γιατί δεν ενημερώθηκε για την έναρξη των εργασιών ;

Το καλοκαίρι ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει ενώπιον των αγροτικών συλλόγων ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης . Διαψεύστηκε όμως τον Οκτώβριο όταν πλημμύρισε η περιοχή.  Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή η προσπάθεια, τρίτη κατά σειρά, θα είναι πετυχημένη ; Όλα αυτά επιβαρύνουν το Δήμο με έξοδα διότι απουσιάζει ο προγραμματισμός και η επίβλεψη. Απουσιάζει η Τεχνική Υπηρεσία με ευθύνη του Δημάρχου.

Τελικά κ. Δήμαρχε πόσο στοίχισαν αυτές οι τρεις παρεμβάσεις;"