Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 17:06

Γ.Τσώνης με αφορμή την καταστροφή στον Πάμισο: «Πιστός υπασπιστής του κ. περιφερειάρχη ο δήμαρχος, κρύβεται αντί να απολογηθεί»

Γ.Τσώνης με αφορμή την καταστροφή στον Πάμισο: «Πιστός υπασπιστής του κ. περιφερειάρχη ο δήμαρχος, κρύβεται αντί να απολογηθεί»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Σφοδρή κριτική κατά του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, εξαπολύει ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, όπως έχει ανακοινώσει, Γιώργος Τσώνης, για τη «σφαγή» που έγινε στα αναχώματα του Παμίσου, στο πλαίσιο έργου καθαρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Παρά το γεγονός ότι το εύρος των παρεμβάσεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, που ανέδειξαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της παρέμβασης, ο κ. Αθανασόπουλος, ακολουθώντας την προσφιλή και συνήθη τακτική του, κρύβεται» σχολιάζει ο Γιώργος Τσώνης. Επιπλέον επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι ο δήμαρχος «είχε επισκεφθεί κρυφά το υπουργείο Υποδομών» και άλλαξε τη μελέτη που ξεκίνησε μετά από ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για παρεμβάσεις στον Πάμισο, όπως για κατασκευή ποδηλατόδρομου και ανοιχτού θεάτρου. Ο Γιώργος Τσώνης σχολιάζει ότι στις εκλογές η παράταξή του θα αναδειχθεί και πάλι δημοτική αρχή και θα επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση του Παμίσου…

Συγκεκριμένα η δήλωση του Γιώργου Τσώνη έχει ως εξής: «Τα ζητήματα που ανέκυψαν, μετά τις πρόσφατες εκτεταμένες παρεμβάσεις στον ποταμό Πάμισο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνουν πλήρως ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος, λειτουργεί ως πιστός υπασπιστής του κ. Νίκα και όχι ως δήμαρχος Μεσσήνης. 

Παρά το γεγονός ότι το εύρος των παρεμβάσεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, που ανέδειξαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της παρέμβασης, ο κ. Αθανασόπουλος, ακολουθώντας την προσφιλή και συνήθη τακτική του, κρύβεται, ενώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί. 

Υπενθυμίζουμε, γιατί μάλλον τους διαφεύγει, ότι ο ποταμός Πάμισος αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας και ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του δήμου μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι η δική μας δημοτική αρχή είχε οραματιστεί και είχε σχεδιάσει παρεμβάσεις στον Πάμισο που θα διατηρούσαν τη φυσιογνωμία του και ταυτόχρονα, με τις υποδομές που ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν, θα αναδεικνύονταν η σημασία του ποταμιού, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αθανασόπουλος ήταν ο δήμαρχος που είχε επισκεφθεί κρυφά το υπουργείο Υποδομών ζητώντας την τροποποίηση της μελέτης που αφορά τον Πάμισο. Έτσι, χάθηκε η δυνατότητα κατασκευής υποδομών που θα τον μετέτρεπαν σε πόλο έλξης για τους πολίτες. Ο ποδηλατόδρομος εξαιρέθηκε, όπως εξαιρέθηκε και η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου 2.000 θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού. 

Σήμερα, ολοκληρώνοντας του καταστροφικό του έργο, ο κ. Αθανασόπουλος παριστάνει ότι δεν βλέπει όλα όσα έχουν συμβεί στον Πάμισο, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι ο δήμαρχος των χαμένων ευκαιριών, αλλά ότι είναι ο δήμαρχος της καταστροφής. 

Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και φυσικά δεσμευόμαστε στους πολίτες, ότι η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη θα είναι εκείνη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή του Παμίσου και θα επαναφέρει το σχέδιο για την πλήρη αξιοποίησή του. 

Θα επιμείνουμε στο όραμά μας για προστασία του, για κατασκευή φιλοπεριβαλλοντικων αντιπλημμυρικών έργων, για δημιουργία υποδομών που θα αναδείξουν τον Πάμισο και θα τον μετατρέψουν πόλο έλξης για τους πολίτες. 

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, οι μέρες του κ. Αθανασόπουλου, οι μέρες της απραξίας και της καταστροφής στο δήμο Μεσσήνης φτάνουν στο τέλος τους».