Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 18:56

«Να καταψηφίσουμε τα άρθρα για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

«Να καταψηφίσουμε τα άρθρα για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 
Να καταψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Μεσσηνίας τα άρθρα του νομοσχεδίου που δρομολογούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καλεί τους συναδέλφους του ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο διαγραφείς, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής, παρουσιάζεται βέβαιος ότι, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα υποβαθμιστεί και ενδεχομένως θα καταργηθεί, «με πρόσχημα τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας».

Όπως υπογραμμίζει, «παραμένω αντίθετος στη συγχώνευση της διοίκησης με διορισμό ενός διοικητή στην Καλαμάτα και ενός υποδιοικητή στην Κυπαρισσία. Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να αποβεί λειτουργικό, και de facto οδηγεί σε υποβάθμιση. Σωστό σχήμα είναι η δημιουργία ενός Διοικητικού Συμβουλίου για όλη την Περιφέρεια («Καλλικρατική» περιφέρεια Πελοποννήσου) και έναν διοικητή σε κάθε νοσοκομείο. Θεωρώ, επίσης, ότι στην περίοδο αυτή, καθοριστικό για το μέλλον του Νοσοκομείου, είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του, η οποία πρέπει να γίνει με συντονισμένες προσπάθειες, όχι μόνο σε επίπεδο Νοσοκομείου, αλλά σε επίπεδο Περιφέρειας και κυρίως στο κεντρικό επίπεδο».