Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 17:55

Μεγάλη συμμετοχή από Έλληνες και ξένους στον σημαντικό Μαραθώνιο Μεσσήνης

Μεγάλη συμμετοχή από Έλληνες και ξένους στον σημαντικό Μαραθώνιο Μεσσήνης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤ.ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ
Τρεις είναι οι κορυφαίοι Μαραθώνιοι δρόμοι στην Ελλάδα, ο κλασσικός, ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης και ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης. Στη Μεσσήνη θα διεξαχθεί την Κυριακή και θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις προβολής της περιοχής και των εκλεκτών προϊόντων της…

Για τη διοργάνωση του 8ου Μαραθώνιου της Μεσσήνης παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος με τους υπόλοιπους συντελεστές και τους εθελοντές.
Σύμφωνα με τις μέχρι χθες το μεσημέρι δηλώσεις συμμετοχής, στον Μαραθώνιο θα αγωνιστούν τουλάχιστον 220 δρομείς, εκ των οποίων οι 15 ξένοι και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι ο διακεκριμένος Σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Henrik Jan Swan.
Την Κυριακή θα γίνει και αγώνας 10 χιλιομέτρων, στον οποίο, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του μαραθώνιου, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης έχουν δηλώσει συμμετοχή 250 δρομείς, ενώ θα γίνει και αγώνας 3 χιλιομέτρων, όπου οι συμμετοχές μέχρι τώρα είναι 180.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο 8ος Μαραθώνιος Μεσσήνης αφιερώνεται στον μαραθωνοδρόμο και πανελληνιονίκη Σταύρο Μανωλόπουλο, που ήταν από το Καλαμαρά της Ανδρούσας. Ο Σταύρος Μανωλόπουλος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο δρόμο που είχε διοργανώσει ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης στις 20 Σεπτεμβρίου 1925 με επίδοση 3 ώρες, 47 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, ενώ το 1926 ανακηρύχθηκε πανελληνιονίκης στους αγώνες που είχαν διοργανώσει η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων, με επίδοση  3 ώρες και 22 λεπτά.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο Σταύρος Μανωλόπουλος έτρεχε για προπόνηση στην ίδια  διαδρομή που θα γίνει την Κυριακή ο Μαραθώνιος, στον άξονα της 7ης Επαρχιακής Οδού.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε πως η υποδοχή των αθλητών θα γίνει με γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, με ελαιόλαδο Καλαμάτας, βρώσιμες ελιές, σύκα, τυροκομικά προϊόντας, τοπικά κρασιά, και πολλά άλλα.
Επίσης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου θα λειτουργήσει και έκθεση με σπάνιο υλικό της εποχής εκείνης, καθώς και με τα πρωτότυπα μετάλλια και επαίνους του Σταύρου Μανωλόπουλου, που έχει παραχωρήσει ο εγγονός του, ο οποίος θα παραβρεθεί στην έναρξη του αγώνα.
Στη συνέντευξη που δόθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Αλέξης Ζάνης, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα και να χειροκροτήσει τους αθλητές δίνοντάς τους δύναμη.
Στη συνέντευξη παρέστησαν εκ μέρους των εθελοντών η Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, του  Πολιτιστικού Συλλόγου «Θάμυρις» και ο Βασίλης Παπαδογιωργάκης, από το Τοπικό Παράρτημα της ΕΣΕ Μεσσηνίας. Ο τελευταίος ανέφερε ότι η παρουσία όλων των εθελοντών στον Μαραθώνιο έχει ως κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ενώ η Θ. Θεοδωροπούλου παρουσίασε όλους τους συλλόγους και φορείς που έχουν συμβάλει στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Μεσσήνης ως εξής:
ΚΕΑΔΗΜ, Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, Ωδείο Μεσσήνης Ματούλα Φίλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάδαινας, Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και Περιχώρων, Αθλητικός Όμιλος «Πάμισος», Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαθίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Χράνων “Αγ. Κωνσταντίνος”,  ΕΛΠΙΔΑ Αριος Volleyball Team, Σύλλογος Γυναικών Αριος,  Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ, Σύλλογος Μαγγανιακού, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας «Ο Θαμύρις», Τοπική Κοινότητα Πανιπερίου από την Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία – Τοπικό Παράρτημα Μεσσηνίας, Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης, Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Αρτεμις» ΕΛΠΑΣ Καλαμάτας,  Αθλητικός Σύλλογος Πλατύ,  Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας,  Θεατρικός Σύλλογος «Οδύσσεια» και με δωδεκαμελή ομάδα τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν το Δήμο Μεσσήνης, το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο για τη στήριξη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης.
Στ.Μ.