Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 10:42

Τι δίνει ο Δήμος Μεσσήνης για τη δημιουργία του διαστημικού κέντρου

Τι δίνει ο Δήμος Μεσσήνης για τη δημιουργία του διαστημικού κέντρου

ΣΧΕΔΙΟ Δρ. ΠΕΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τρεις χώρους διαθέτει ο Δήμος Μεσσήνης, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν  για τη δημιουργία διαστημικού κέντρου στην περιοχή μας. Πρόκειται για το αεροδρόμιο της Τριόδου, για έκταση 220 στρεμμάτων στην παραλία και για το κτήριο του Φιλοσοφικού Κέντρου…

Τη δημιουργία διαστημικής πύλης στη Μεσσηνία προτείνει ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και επιστημονικός συνεργάτης της NASA, υπεύθυνος για την προσγείωση του Κουριόσιτι στον Άρη πριν από ένα χρόνο περίπου.
Οι εκπρόσωποι του Περικλή Παπαδόπουλου, Σταύρος Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Κιρκιλής (πρόεδρος και μέλος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης», αντίστοιχα), χθες, μετά το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, για την παρουσίαση του σχεδίου του καθηγητή.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, «ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το μέλος του Συλλόγου για την επίσκεψη και για τις άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις. Υπογράμμισε ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και πρωτοβουλία που προάγει τη δημιουργία ερευνητικού – διαστημικού κέντρου στη Μεσσηνία, καθώς και σε υποδομές διαστημικού τουρισμού. Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει τρεις σημαντικούς χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανωτέρω δράσεις με τις ενδεικνυόμενες επενδυτικές παρεμβάσεις: Το αεροδρόμιο της Τριόδου, παραλιακό κτήμα 220 περίπου στρεμμάτων  και το ημιτελές  φιλοσοφικό κέντρο 3.000 περίπου τ.μ.».