Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 06:38

Η ΠΟΤΑ απέκλεισε την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία

Η ΠΟΤΑ απέκλεισε την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία

ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε ιδιωτική έχει μετατρέψει η ΠΟΤΑ την παραλία της Μπούκας στην περιοχή Ρωμανού, μπαζώνοντας παραλιακό δρόμο που υπήρχε από τη δεκαετία του ’40! Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που…

…ζητάει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στις ακτές.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει ότι διερεύνησε καταγγελίες κατοίκων και «διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, στην περιοχή Ρωμανού, προχώρησαν σε μπάζωμα τμήματος παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπήρχε από τη δεκαετία του 1940. Ο δρόμος αυτός, ήταν ένας από αυτούς που συνέδεαν την κοινότητα με την παραλία της Μπούκας, εξασφάλιζε ευκολότερη πρόσβαση κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας και οδηγούσε στον ποταμό Σελά. 
Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρηθεί ο δρόμος όπως ήταν για να εξυπηρετεί ανεμπόδιστα τους ντόπιους και τους επισκέπτες.
Είναι γνωστό ότι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές προστατεύεται από το Σύνταγμα και κατοχυρώνεται από πολλούς νόμους.
Καλούμε λοιπόν:
- Τους υπευθύνους της ΠΟΤΑ, να αποκαταστήσουν το δρόμο, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν κοινόχρηστος, αφήνοντάς τον ελεύθερο για τους πολίτες.
- Τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Κτηματική Υπηρεσία να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση».