Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 01:59

Αντιφασιστικές πορείες στη Μεσσήνη από ΚΚΕ, Αντιφασιστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντιφασιστικές πορείες στη Μεσσήνη από ΚΚΕ, Αντιφασιστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Όχι στο φασισμό, όχι στα κηρύγματα και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής, φώναξαν το βράδυ του Σαββάτου μέλη του ΚΚΕ, σε συγκέντρωσή τους στην πλατεία της Μεσσήνης, ενώ ανάλογη συγκέντρωση με παρόμοιο περιεχόμενο πραγματοποίησαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την ίδια ώρα εγκαινιάζονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής…

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Στάθη Μπούκουρα και Δημήτρη Κουτούτση, ενώ παραβρέθηκαν κάποιες δεκάδες χρυσαυγίτες από Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία. Σημειώνεται ότι η Μεσσηνία είναι ο μόνος Νομός στην Πελοπόννησο όπου η Χρυσή Αυγή έχει γραφεία σε τρεις πόλεις, την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και τη Μεσσήνη. Κατά την εκδήλωση των εγκαινίων ακούστηκαν οι συνηθισμένες μισαλλόδοξες, αφοριστικές και λαϊκίστικες αναφορές της Χρυσής Αυγής.
Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ συμμετείχαν μεταξύ άλλων το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Τζαβάρας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Νίκος Κουτουμάνος. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία με αντιφασιστικά συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης. Τη δική τους πορεία έκαναν και τα μέλη και οι φίλοι της Αντιφασιστικής Κίνησης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σημειώνεται ότι υπήρχε πολυπληθής αστυνομική παρουσία που είχε σκοπό να μην επιτρέψει να συναντηθούν οι χρυσαυγίτες με τους διαδηλωτές, εφόσον οι πρώτοι επιχειρούσαν να κάνουν πορεία στην πλατεία.