Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 19:45

Η Μεσσήνη τιμάει τη μνήμη του ευεργέτη της Νικολάου Αθ. Χιώτη

ΠΕΜΠΤΗ
Τον ευεργέτη της θυμάται και τιμάει αύριο, Πέμπτη, η πόλη της Μεσσήνης. Στον Άγιο Νικόλαο το Νέο, στην παραλία, θα πραγματοποιηθεί ιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας. Θα ακολουθήσει προσφορά δώρων…

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος προσκαλεί «το φιλόθρησκο κοινό της πόλης Μεσσήνης και περιχώρων, όπως παρευρεθεί  να παρακολουθήσει την πρωϊνή Θεία Λειτουργία ,καθώς και το Ιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μεγάλου Ευεργέτη της πόλης μας Νικολάου Αθ.Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, ως ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς στο μεγάλο ευεργέτη της πόλης μας».
Ο Δήμος σημειώνει ότι «ο Μεγάλος αυτός ευεργέτης με την κληρονομιά που άφησε προς το Δήμο Μεσσήνης, δίνει κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια, ανάσα και ελπίδα σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους ασθενείς κατοίκους και δημότες της πόλεώς μας. Επίσης βοηθά οικονομικά αδύνατες κοπέλες της πόλεως Μεσσήνης, με χορηγία οικονομικού βοηθήματος εξόδων γάμου, για το  ξεκίνημα της νέας τους ζωής».
Μετά τη λειτουργία θα προσφερθούν αρτίδια και αναψυκτικά, όπως επίσης θα διανεμηθούν δωρεάν σε όλους λαχεία κλήρωσης δώρων, τα οποία προέρχονται από την τοπική αγορά της Μεσσήνης, για τη στήριξη των ντόπιων καταστημαρχών αυτή τη δύσκολη οικονομική στιγμή.
Στις 11:30 το πρωί θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του διαθέτη Νικολάου Αθ. Χιώτη, στην ομώνυμη πλατεία Νικολάου Χιώτη.