Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 20:35

Προστασία του οικοσυστήματος του Κυπαρισσιακού χωρίς καθολικές απαγορεύσεις

Προστασία του οικοσυστήματος του Κυπαρισσιακού χωρίς καθολικές απαγορεύσεις

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑΚΟ
Δεν θα επιβληθούν καθολικές απαγορεύσεις στο προστατευόμενο από τους κοινοτικούς κανονισμούς οικοσύστημα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης. Απαντώντας σε…

…σχετική ερώτηση βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι θα επιβληθούν μέτρα που θα προστατεύουν την περιοχή χωρίς να οδηγούν σε αντιπαράθεση τις τοπικές κοινωνίες. Σημειώνεται ότι ιδίως στην περιοχή του Καλού Νερού επικρατεί αναβρασμός από πληροφορίες για την επιβολή αυστηρών απαγορεύσεων.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Καλαφάτης σημειώνει στην απάντησή του: «Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία της περιοχής που αποτελεί ένα ευαίσθητο και σημαντικό οικοσύστημα. Οι προσπάθειες του ΥΠΕΚΑ στοχεύουν στη δημιουργία ενός καθεστώτος προστασίας με τη λήψη σαφών και ολοκληρωμένων διαχειριστικών μέτρων που θα βρίσκονται σε ισορροπία με την ανάπτυξη της περιοχής, με συστηματική παρακολούθηση και έλεγχο για την ουσιαστική προστασία του οικοσυστήματος και όχι με τη λήψη μέτρων που θα εξαντλούνται σε καθολικές απαγορεύσεις και οδηγούν σε αντιπαράθεση τις τοπικές κοινωνίες».