Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013 01:32

Στις Βρυξέλλες ο Στάθης Αναστασόπουλος για το "Σύμφωνο των Δημάρχων"

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΕ
Τη δέσμευση ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες θα αναλάβει αύριο,  Δευτέρα, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες. Με τη δέσμευση αυτή θα ενταχθεί στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»…

Πρόκειται για την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με την δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.
Η τελετή θα γίνει παρουσία του προέδρου της Κομισιόν  Ζοζέ Μπαρόζο, του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ και της αντιπροέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Άννυς Ποδηματά. Με την προσχώρηση του στο «Σύμφωνο Δημάρχων» ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες αλλά και καταναλώσεις σε κτίρια, οδοφωτισμό, υποδομές και καταναλώσεις καυσίμων. Η επίτευξη του παραπάνω στόχου πρόκειται να γίνει μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών με άλλους Δήμους και εκπονώντας άμεσα το συνολικό ενεργειακό σχεδιασμό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί, λόγω αυξημένης ωριμότητας, να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις στην νέα προγραμματική περίοδο από 1.1.2014 για έργα και προμήθειες, οι οποίες πρόκειται να περιορίσουν ρύπους και κυρίως να εξοικονομηθούν χρήματα στους λογαριασμούς του Δήμου.