Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 02:35

Άλλη εικόνα από τους εργαζόμενους και άλλη από τον διοικητή για το Νοσοκομείο

Άλλη εικόνα από τους εργαζόμενους και άλλη από τον διοικητή για το Νοσοκομείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Την ώρα που εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκδήλωναν τη διαμαρτυρία τους για την κακή κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Μπέζος, έβγαλε μια ακόμη ανακοίνωση που παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα…

Ειδικότερα, ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου, το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την έναρξη κατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης καθώς και την προώθηση της υπόθεσης ένταξης στο ΕΣΠΑ του Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου.
Οι εργαζόμενοι στη χθεσινή τους κινητοποίηση τόνισαν ότι όλα αυτά τα έργα υποδομής, καθώς και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα αποτελέσουν στο προσεχές διάστημα ένα καλό εμπόρευμα για τους ιδιώτες, δεδομένου ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν θα μπορούν να τα διαχειριστούν όλα αυτά, λόγω της υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.
Πάντως ο διοικητής του Νοσοκομείου στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ.Δ. Βλαχόπουλου και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες θεμελίωσης.
Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία «Σκούφης-Αναστασοπούλου»  προσφέροντας το ποσοστό έκπτωσης 36%. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά έντεκα προσφορές με ποσοστό έκπτωσης από 35 % έως 28 %.
Θυμίζουμε ότι η κατασκευή του Π.Ι.Βλαχόπουλου όπως και αυτό της Μεθώνης έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τους προηγούμενους μήνες. Επίσης «τελεσιδίκησαν» και οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για την αναβάθμιση της κατασκευής του Π.Ι.Μεθώνης, συνεπώς άνοιξε και εκεί ο δρόμος για τις εργασίες κατασκευής του.
Κλείνοντας το επόμενο 15νθήμερο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και η κατασκευή του Π.Ι.Πεταλιδίου.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: « Βήμα-βήμα, μέρα με την ημέρα, μία συλλογική προσπάθεια στο τομέα της Υγείας στη  Μεσσηνία δικαιώνεται. Πριν 2,5 χρόνια, όταν εκπονούσαμε τον επιχειρηματικό σχεδιασμό για πολλούς αυτά φάνταζαν άπιαστα όνειρα και μεγάλα λόγια.
Σήμερα η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, αγάπη και πίστη για αυτό που κάνεις και διάθεση να συνεργάζεσαι με ΟΛΟΥΣ τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αυτή την πορεία δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά ακόμη. Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου όπως επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας για την δημιουργική σχέση συνεργασίας που έχουμε μαζί τους».