Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 21:47

Δήμαρχος της Μεσσηνίας μήνυσε δημότες του επειδή του έκαναν αναφορά για λειψυδρία!

Δήμαρχος της Μεσσηνίας μήνυσε δημότες του επειδή του έκαναν αναφορά για λειψυδρία!

ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ήταν το καλοκαίρι του 2008, στα τέλη Ιούλη, όταν σχεδόν επί δύο ημέρες στους τέσσερις οικισμούς της Κοινότητας Κέντρο, του πρώην Δήμου Αβίας, «στέγνωσε» το δίκτυο ύδρευσης λόγω λειψυδρίας. Εννέα κάτοικοι του Κέντρου κατέθεσαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας αναφορά-καταγγελία αλλά τελικά…

…βρέθηκαν αυτοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο δήμαρχος του πρώην Δήμου Αβίας, Παναγιώτης Μπασάκος.
Η δίκη των εννέα κατοίκων είχε προσδιοριστεί να γίνει σήμερα, Τετάρτη, αναβλήθηκε όμως για του χρόνου το Μάη, λόγω πέρατος του ωραρίου.
Οι κάτοικοι κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2008 αναφορά καταγγελία, στην οποία υποστήριζαν ότι το Κέντρο, το Βόρειο, το Ανατολικό και η Χώρα Γαϊτσών έμειναν χωρίς νερό, επειδή στον αγωγό υδροδότησης του χωριού έγιναν επεμβάσεις ώστε να φεύγει νερό και προς άλλες Κοινότητες. Οι κάτοικοι στην αναφορά τους υποστήριζαν ότι οι επεμβάσεις στον αγωγό έγιναν με εντολή του δημάρχου, ενώ η λειψυδρία προκάλεσε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του Κέντρου.
Ο πρώην δήμαρχος Αβίας, Παναγιώτης Μπασάκος, στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι οι επεμβάσεις στον αγωγό έγιναν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων του Κέντρου, ως εκ τούτου τόνισε ότι οι ισχυρισμοί των κατοίκων ήταν ψευδείς και ζήτησε το υπόμνημα αυτό «να θεωρηθεί και ως μήνυση εναντίον όλων των καταγγελλόντων (…) Ζητώ να ασκήσετε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ψευδούς αναφοράς ενώπιον αρχής, ψευδορκίας και συκοφαντικής δυσφημήσεως, αφού έλαβα γνώση του περιεχομένου των ένορκων καταθέσεών τους στον κ. Πταισματοδίκη προ μηνός, άπαντες δε ενήργησαν με σκοπό την ποινική μου καταδίωξη και τη συκοφαντική μου δυσφήμιση, εφόσον τελούσαν εν γνώσει της αναληθείας όσων καταγγέλλουν και καταθέτουν ενόρκως στον κ. Πταισματοδίκη Καλαμάτας».
Τελικά η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, με τους εννέα κατοίκους να κατηγορούνται για ψευδή καταμήνυση από κοινού και για ψευδορκία μάρτυρα.
Στ.Μ.