Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 02:14

Σε διεθνή συνάντηση δημάρχων για την ειρήνη ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Σε διεθνή συνάντηση δημάρχων για την ειρήνη ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Δήμαρχοι ή αντιπρόσωποί τους από 106 πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης», που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου…

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 7-10 Οκτωβρίου, ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και είχε κύριο μέλημα τη διάδοση της ειρήνης σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.
Στο μήνυμα που απέστειλε προς τη Γενική Συνέλευση ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν, τόνισε τη σημασία της διαμόρφωσης ενός οράματος για την καταπολέμηση της φτώχειας και της καθολικής προσπάθειας για ανάπτυξη, παράλληλα με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της απειλής από θανατηφόρα όπλα στον κόσμο. Στο μήνυμά του τόνισε, επίσης, πως υπολογίζει στη βοήθεια όλων των Δήμων προκειμένου να τεθούν παγκόσμιες προτεραιότητες, έτσι ώστε τα δισεκατομμύρια που σπαταλούνται σε θανατηφόρα όπλα να επενδυθούν στην ευημερία των ανθρώπων.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης» Alfred L. Marder στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την παγκόσμια ειρήνη, απαιτώντας κονδύλια για ανθρώπινες ανάγκες και όχι για φονικές μηχανές.
Τέλος, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ότι  η αυτοδιοίκηση μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ασκήσει εξωτερική πολιτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι παθητική και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.