Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 14:20

Μεσσήνη και Mesina αναθερμαίνουν την ιστορική τους σχέση

Το λιμάνι της Mesina στη Σικελία Το λιμάνι της Mesina στη Σικελία

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τις αποσκευές της για τη Mesina της Σικελίας ετοιμάζει αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης, που υπό το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της περιοχής για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Οι εκπρόσωποι της Mesina αναμένονται στη Μεσσήνη τον Απρίλιο…

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, η διαδικασία για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, που έχουν συγγενικούς δεσμούς από την αρχαιότητα, έχουν αναθερμανθεί. Σκοπός της επίσκεψης είναι να καθοριστεί το πλαίσιο της αδελφοποίησης και τον Απρίλιο, που θα έρθουν στη Μεσσήνη οι εκπρόσωποι της Mesina, να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας.
Ειδικότερα, σχεδιάζεται η υπογραφή του πρωτοκόλλου να γίνει στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στο οποίο θα λάβει μέρος και σχολείο της Mesina.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση ξεκίνησε το 1987, επί δημαρχοντίας Παύλου Πτωχού, όμως τα επόμενα χρόνια το θέμα «πάγωσε». Ακόμη τόνισε ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινή πολιτική και ιστορική κληρονομιά και έχουν και οι δύο αμοιβαίο συμφέρον από τη σύναψη μιας τέτοιας σχέσης.
Στ.Μ.