Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 14:24

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Μελιγαλά όχι λόγω αιθαλομίχλης αλλά λόγω πυρηνελαιουργείων…

Απόστολος Μπάρδης, Γιώργος Δαβίλλας, Φίλιππος Μπάμης και Λεωνίδας Φίλος Απόστολος Μπάρδης, Γιώργος Δαβίλλας, Φίλιππος Μπάμης και Λεωνίδας Φίλος

ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΝΕΦΟΣ
Πραγματικά αποπνικτική ήταν και σήμερα η ατμόσφαιρα σε χωριά γύρω από τις δύο μονάδες επεξεργασίας ελαιοπυρήνα στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά. Ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, επισκέφθηκε τη ΒΙ.ΠΕ και σε δηλώσεις του κάλεσε τις δύο μονάδες να…

…αναλογιστούν την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και να εγκαταστήσουν ειδικά συστήματα που δεν επιτρέπουν να δημιουργηθούν αφόρητες οσμές και αποπνικτικά σύννεφα ατμού.
Ο Φίλιππος Μπάμης περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική και τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να ανασάνουν στα Τσουκαλαίικα, στη Σκάλα, στην Ανθούσα, στο Κατσαρού, ακόμη και στο Μελιγαλά.
Ο δήμαρχος Οιχαλίας τόνισε ότι ο Δήμος έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει λάβει μέρος σε κινητοποιήσεις των κατοίκων, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τους περιβαλλοντικούς όρους των δύο μονάδων, έχει εκπονήσει μελέτες με ειδικό επιστημονικό σύμβουλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει καλέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί στις ενέργειες για τις οποίες είναι υπεύθυνη.
Πάντως ο κ. Μπάμης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Οιχαλίας σε καμία περίπτωση δεν ζητάει να κλείσουν οι δύο μονάδες, αντίθετα αναγνωρίζει το ρόλο τους στη λειτουργία του ελαιοκομικού τομέα και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Αυτό που ζητάει ο Δήμος, τόνισε ο δήμαρχος, είναι οι δύο επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν τα συστήματα που δεν επιτρέπουν να δημιουργούνται αφόρητες συνθήκες. Επίσης κάλεσε την Περιφέρεια να προμηθευτεί τα ειδικά όργανα που μετρούν διάφορες παράμετρους από τη λειτουργία των δύο εργοστασίων.
Δηλώσεις για την αφόρητη κατάσταση έκαναν ακόμη ο πρόεδρος των Τσουκαλαιίκων Απόστολος Μπάρδης, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Φίλος και Γιώργος Δαβίλλας και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Δημητρακόπουλος.
Στ.Μ.