Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 18:22

"Κίτρινη κάρτα" σε Μάνη και Μεσσήνη από το Δήμο Καλαμάτας

"Κίτρινη κάρτα" σε Μάνη και Μεσσήνη από το Δήμο Καλαμάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Χρέος ύψους 250.000 ευρώ έχει πιστώσει στο Δήμο Δυτικής Μάνης ο Δήμος Καλαμάτας, και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προειδοποίησε ότι, αν δεν γίνει η πληρωμή, η περιοχή της Αβίας δε θα ενταχθεί στο Βιολογικό Καθαρισμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας!
Επιπλέον, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή του τέλους που πληρώνουν οι κάτοικοι της Μεσσήνης, για την επεξεργασία των λυμάτων τους στον παραπάνω Βιολογικό Καθαρισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Καλαμάτας πληρώνουν για τον ίδιο σκοπό υψηλότερα τέλη, οπότε, για λόγους ισονομίας, πρέπει να αναπροσαρμοστούν τα τέλη της Μεσσήνης, κάτι που θα γίνει με αναθεώρηση της σχετικής σύμβασης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε χθες συνεργασία με τον πρόεδρο και το διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Σαράντο Μαρινάκη και Αριστείδη Τσαούση αντίστοιχα, για τον καθορισμό των στόχων της Επιχείρησης για το 2012.
Ως πρώτος στόχος, τέθηκε η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς και η εξεύρεση οριστικής λύσης για τη διαχείριση της λυματολάσπης. Επόμενος στόχος, είναι να προωθηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα.
Από εκεί και πέρα, ο Δήμος Καλαμάτας θα διεκδικήσει τα 250.000 ευρώ που έχει χρεώσει στο Δήμο Δυτικής Μάνης, για την επέκταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης από τη Μικρά Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές, την περιοχή δηλαδή της Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα επιδιωχθεί η αναθεώρηση της σύμβασης με το Δήμο Μεσσήνης, για την υποδοχή και επεξεργασία των λυμάτων του Νησιού στον Βιολογικό Καθαρισμό.
Πάντως ο κ. Νίκας τόνισε ότι οι εκκρεμότητες με τους Δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης θα λυθούν σε «πνεύμα συνεργασίας. Αλίμονό μας, αν οι Δήμοι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν πρόκειται να σηκώσουμε καμιά παντιέρα. Θα συνεργαστούμε με όλους».
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κεντρικός αγωγός δε λειτουργεί από τη Μικρή Μαντίνεια και πέρα, λόγω κακοτεχνιών του αναδόχου του έργου. Για να εξαναγκαστεί η ανάδοχος «Δικτύωση» να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες, η ΔΕΥΑΚ προέβη στην κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει κατά την ανάθεση του έργου, και η εταιρεία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα χρήματα που έχουν κατασχεθεί.
Στ.Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Duis malesuada metus pellentesque Nam est nisl, elementum et vulputate id »