Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 18:25

Υπερήφανοι οι Νησιώτες για το Γιώργο Μαρκόπουλο

Υπερήφανοι οι Νησιώτες για το Γιώργο Μαρκόπουλο

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ενθουσιασμό και υπερηφάνεια πρόσφερε στους συμπολίτες του Νησιώτες ο πάντα σεμνός Γιώργος Μαρκόπουλος, για τη νέα μεγάλη διάκρισή του, την απονομή του Κρατικού Βραβείου Ποίησης για τη συλλογή του «Κρυφός κυνηγός».
Σε αυτό το πλαίσιο και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, του απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Ο Γιώργος Μαρκόπουλος λίγο μόνο καιρό πριν ανακοινωθεί ότι βραβεύεται με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για δεύτερη φορά μετά την πρώτη του βράβευση το 2009, είχε παραλάβει στην Ακαδημία Αθηνών των Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη, για το σύνολο του ποιητικού και πνευματικού του έργου.

Γράφει ο δήμαρχος στον Γιώργο Μαρκόπουλο: «Με μεγάλη μας χαρά, για δεύτερη φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σας απευθύνουμε συγχαρητήρια επιστολή για το κρατικό βραβείο ποίησης που ομόφωνα σας απονεμήθηκε για την ποιητική σας συλλογή «Κρυφός κυνηγός».
Τελικά αποδεικνύετε περίτρανα ότι μέσα στο ζοφερό περιβάλλον στο οποίο ζούμε υπάρχουν ακτίνες φωτός και εκκωφαντικές λέξεις, οι οποίες κάνουν τη διαφορά και δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον διαφορετικό από το σήμερα.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω χρήση των παρακάτω στίχων σας: «Δύσκολα μιλάει, αλλά δεν στενοχωριέται γιατί ξέρει ότι η σιωπή είναι η αδικημένη αδελφή της ομιλίας, που κάποτε θα βρει το δίκιο της». Σας ευχαριστούμε πολύ».