Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 03:38

Δεν ρυπαίνουν τα πυρηνελαιουργεία στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά!

Δεν ρυπαίνουν τα πυρηνελαιουργεία στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά!

ΤΙ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
Σίγουρα θα παραξενευτούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μελιγαλά, ιδίως της Σκάλας, με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν για τους αιωρούμενους ρύπους από τη λειτουργία των δύο πυρηνελαιουργείων στη Βιομηχανική Περιοχή. Οι μετρήσεις, λοιπόν, έδειξαν ότι οι εκπομπές αιωρούμενων ρύπων είναι πολύ χαμηλότερες από τις μέσες τιμές που ορίζει η νομοθεσία!

Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι έχουν εξεγερθεί, καταγγέλλοντας ότι η ζωή τους έχει γίνει αφόρητη από τη λειτουργία των δύο πυρηνελαιουργείων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει ζητήσει και την προσωρινή παύση της λειτουργίας τους.
Για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που έγιναν με ειδικό μηχάνημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μίλησε χθες το βράδυ, κατά την ημερίδα για τη διάθεση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και την προστασία του περιβάλλοντος, ο διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος.
Πάντως, τόνισε ότι το ειδικό μηχάνημα έκανε μετρήσεις μόλις για ένα μήνα, από τις 15 Γενάρη μέχρι τις 22 Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν ημέρες που δεν λειτουργούσαν και οι δύο μονάδες μαζί. Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι του χρόνου το μηχάνημα θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα, διαβεβαίωσε ότι η παρακολούθηση των δύο μονάδων θα είναι πιο συστηματική, ενώ ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζονται οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι των δύο πυρηνελαιουργείων, που θα ελέγχονται με αυστηρότητα.
Ωστόσο, ο διευθυντής Ανάπτυξης συνέστησε στους κατοίκους και τους εκπροσώπους της περιοχής να είναι στο εξής πιο προσεκτικοί στις καταγγελίες τους, γιατί τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν τους επιβεβαιώνουν.
Στ.Μ.