Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 18:57

Κατάλληλη έκταση για να «επεξεργάζεται» τα σκουπίδια του ψάχνει ο Δήμος Τριφυλίας

Κατάλληλη έκταση για να «επεξεργάζεται» τα σκουπίδια του ψάχνει ο Δήμος Τριφυλίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
Χωράφι 25 στρεμμάτων, προκειμένου να επεξεργάζεται σε αυτό τα σκουπίδια του, ψάχνει να νοικιάσει ή να αγοράσει ο Δήμος Τριφυλίας. Στην Τριφυλία οδηγούνται στο ίδιο λάθος που έχει κάνει και ο Δήμος Καλαμάτας, με τη διαφορά ότι εκεί δεν έχουν άλλη επιλογή, ενώ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησης υποδομών, που μένουν κλειδωμένες και σκουριάζουν, όπως η Μονάδα Λιπασματοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την παραχώρηση του χωραφιού τους μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τριφυλίας πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να έχει κλείσει τους σκουπιδότοπους που χρησιμοποιεί ακόμη, διαφορετικά θα του επιβληθούν σκληρά πρόστιμα. Για να μην βρεθεί λοιπόν σε αυτή τη θέση, αναζητάει κατάλληλη έκταση για την εγκατάσταση σκουπιδοδεματοποιητή, μονάδας κομποστοποίησης οργανικών στερεών αποβλήτων και κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί, πρέπει να έχει έκταση τουλάχιστον 25 στρεμμάτων, να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τριφυλίας και να μη βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τα όρια οικισμών, από τα όρια αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, από ποτάμια και ρέματα κ.λπ.