Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 17:18

Και αγωγή κατά του Δήμου Δυτικής Μάνης από το Δήμο Καλαμάτας!

Και αγωγή κατά του Δήμου Δυτικής Μάνης από το Δήμο Καλαμάτας!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 
ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Μετά τις απειλές της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, ότι θα κινηθεί, για να παρακρατήσει επιχορηγήσεις του κράτους, προς το Δήμο Δυτικής Μάνης, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι έχει υποβληθεί και αγωγή κατά του Μανιάτικου Δήμου, από τη ΔΕΥΑΚ!

Αιτία είναι η οφειλή, που μονομερώς η δημοτική αρχή Καλαμάτας έχει καταλογίσει στο Δήμο Δυτικής Μάνης, από τα έργα που έγιναν για την επέκταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης μέχρι τις Κιτριές, ο οποίος ωστόσο δεν λειτουργεί λόγω κακοτεχνιών!
Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, έδωσε συνέντευξη τύπου και απάντησε στις αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με τα χρέη του γειτονικού Δήμου.
Πρώτα πρώτα ο κ. Γιαννημάρας διευκρίνισε ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δεν το γνώριζε πριν ασχοληθεί με το Δήμο, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη που έγινε στη ΔΕΥΑΚ. Εκεί προτάθηκε να ρυθμιστεί η όποια εκκρεμότητα σε βάθος χρόνου, με τα έσοδα από τη λειτουργία του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη της Αβίας, τα οποία θα έπαιρνε απευθείας η ΔΕΥΑΚ. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννημάρας, ενώ περίμενε επί ένα χρόνο απάντηση επί της συγκεκριμένης πρότασης, ήρθε τελικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και είπε ότι δεν αποδέχεται τη συγκεκριμένη πρόταση. Τότε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης απάντησε ότι θα αναθέσει στη νομική του υπηρεσία να μελετήσει το θέμα, προκειμένου να αποδειχθεί αν πράγματι χρωστάει ο Δήμος και πόσα χρήματα και να γίνει ένας διακανονισμός της ενδεχόμενης οφειλής. Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες έφτασε στο μανιάτικο Δήμο μια αγωγή της ΔΕΥΑΚ, η οποία ζητάει 256.000 ευρώ και έχει κατατεθεί από το 2010!
Ο Δημήτρης Γιαννημάρας υπογράμμισε ότι, εφόσον υπάρχει αυτή η αγωγή, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Τόνισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και γενικά οι Μανιάτες δεν είναι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν τις ευθύνες και τα χρέη τους.
Στ.Μ.