Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 03:34

Αφόρητη η κατάσταση στην περιοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσήνης

Αφόρητη η κατάσταση στην περιοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσήνης

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ 
Να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των τσιγγάνων που έχουν γίνει φόβος και τρόμος, ζήτησαν χθες από το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, κάτοικοι από την περιοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του και συζήτησαν για την αφόρητη κατάσταση που ζουν.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι μίλησαν για τα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας των τσιγγάνων και για το θέμα δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί από τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Οι κάτοικοι επίσης εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση, την ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή και η υγεία τους και ζήτησαν από το δήμαρχο κ. Αναστασόπουλο να μεριμνήσει, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα, να αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια τους και να απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων τους.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και πολεοδομικών παραβάσεων διότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ύψιστο καθήκον. «Είναι απαράδεκτο να επικρατεί τέτοια κατάσταση σε μια περιοχή που βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης» τόνισε. Επίσης, ζήτησε την ουσιαστική και αποτελεσματική αστυνόμευση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την εφαρμογή των νόμων, δεδομένου ότι τα κρούσματα κλοπών καλωδίων του δημοτικού φωτισμού, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά.
Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι προσφάτως απέστειλε έγγραφο προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκειμένου να του εκθέσει την αδυναμία αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων παραβατικότητας και την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στο Δήμο Μεσσήνης. Αυτό συμβαίνει διότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης. Τέλος, ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση των παραγόντων που προωθούν και ενισχύουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και της περιφέρειας.
Στη συνάντηση του δημάρχου με τους κατοίκους παραβρέθηκαν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, Μανώλης Σκουράκης, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου, Αναστάσιος Ηλιόπουλος και Σπύρος Κοντοθανάσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ρούτσης και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνα Καμαρινοπούλου.