Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 19:15

Πέρασε από Μεθώνη και Πύλο ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Πέρασε από Μεθώνη και Πύλο ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τα συγχαρητήρια των διοργανωτών του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας κέρδισε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και μάλιστα ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του, από τον διευθυντή της διοργάνωσης, Βλαδίμηρο Πέτσα.

Χθες, Παρασκευή, οι 84 ποδηλάτες από 13 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, που είχαν ξεκινήσει το πρωί από τη Σπάρτη, τερμάτισαν γύρω στη μια το μεσημέρι στην πανέμορφη Μεθώνη. Μετά την κατάβαση προς την Καλαμάτα, η διαδρομή διέσχισε την ακτογραμμή του Μεσσηνιακού Κόλπου περνώντας από πανέμορφες παραλίες όπως το Πεταλίδι, η Κορώνη, η Φοινικούντα και η Μεθώνη.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, «πλήθος κόσμου και μαθητών ήταν συγκεντρωμένοι σε όλες τις πόλεις του Δήμου Πύλου-Νέστορος για να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν την προσπάθεια των αθλητών. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση και απέδειξε την αγάπη των κατοίκων για τον αθλητισμό αλλά και το ποδήλατο, ένα μέσο το οποίο ήδη έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, παρευρέθηκε στον τερματισμό στη Μεθώνη και στη συνέχεια μαζί με τους ποδηλάτες και όλους τους διοργανωτές μεταφέρθηκαν στην Πύλο. Στην πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου, όπου είχε ήδη συγκεντρωθεί κόσμος, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής της τρίτης ημέρας του Ποδηλατικού Γύρου. Ο κ. Καφαντάρης απένειμε το βραβείο στον Περικλή Ηλία, ο οποίος μπήκε μόνος πρώτος και θριαμβευτής στη Μεθώνη. Ο 26χρονος πρωταθλητής του mountain bike θα είναι ο ένας από τους τρεις εκπροσώπους της χώρας μας στην ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κώστας Νερατζόγλου και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, Γιάννης Σαρδέλης, οι οποίοι και τέλεσαν τις απονομές στους υπόλοιπους νικητές. Διοργανωτές και συμμετέχοντες δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την άρτια διοργάνωση από πλευράς δημοτικής αρχής, μαγεμένοι από τις απαράμιλλες ομορφιές του Δήμου Πύλου – Νέστορος και αποχαιρέτισαν τη γραφική Πύλο κρατώντας στη μνήμη τους τα εξαιρετικής ομορφιάς τοπία που δημιουργεί η εναλλαγή του γαλάζιου του Ιονίου με το βαθύ πράσινο των ελαιόδεντρων και τα χρώματα της άνοιξης, δίνοντας υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα».