Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 02:51

Για ανελέητο διωγμό των επαγγελματιών στην πλαζ της Καλαμάτας μιλάει ο Νίκος Φωτέας

Για ανελέητο διωγμό των επαγγελματιών στην πλαζ της Καλαμάτας μιλάει ο Νίκος Φωτέας

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Καταστρέφεται η επαγγελματική δραστηριότητα στην πλαζ της Καλαμάτας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία», Νίκος Φωτέας, ο οποίος διαμαρτύρεται επειδή οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο τώρα που οι επαγγελματίες ξεκίνησαν ήδη τις επενδύσεις τους…

Ο Νίκος Φωτέας υπογραμμίζει ότι ο νόμος είναι ανυπόφορα σκληρός και επιρρίπτει ευθύνες και στη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι δεν παρεμβαίνει για να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται στο νομό, επειδή φαίνεται ότι δεν την ενδιαφέρουν οι επαγγελματίες αλλά οι εισπράξεις.
Ειδικότερα, στην καταγγελία του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία τονίζονται τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες και παρά τη δημόσια παρέμβαση από μέλη της παράταξης μας, συνεχίζεται ο ανελέητος διωγμός των επιχειρηματιών της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.
Παρ όλο που οι εντατικοί έλεγχοι έχουν νομική κάλυψη, γεννά εύλογα ερωτηματικά, τόσο η χρονική στιγμή όσο και η ένταση των ελέγχων αυτών.
Η πολυνομία και οι αλληλοαναιρούμενες αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων ελεγκτικών άρχων(Λιμεναρχείο, Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, Λιμενικό ταμείο, Δήμος Καλαμάτας), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα απαξίωσης της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειμαζόμενων επαγγελματιών της συγκεκριμένης ζώνης.
Παρ όλο που έγκαιρα αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (και το Μάρτιο του 2011 και φέτος το Φεβρουάριο) και ζητήσαμε, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν, να γίνει έγκαιρα συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων άρχων, ώστε να βρεθεί  μια  λύση που να βοηθά τους επαγγελματίες, σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια, συνεχίζεται η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που προτίμα να εισπράττει τα προβλεπόμενα πόσα από την δήθεν ενοικίαση του χώρου, άλλα να κωφεύει στον πρωτοφανή διωγμό που υφίστανται οι επαγγελματίες, οι όποιοι ειδικά κατά τη συγκεκριμένη σαιζόν βοηθούν και την τουριστική προβολή της πόλης μας.
Γεννούν απορίες και εύλογα ερωτηματικά οι επιλεκτικοί έλεγχοι, μόνο στη ζώνη της Καλαμάτας, και όχι σε όλο το εύρος της δικαιοδοσίας των ελεγκτικών οργάνων.
Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να προτείνουμε την ανάγκη εξορθολογισμού του Νομικού πλαισίου λειτουργίας της παραλιακής ζώνης σε ρεαλιστική βάση .
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο και τους εμπλεκομένους ελεγκτικούς φορείς, να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο μείζον θέμα, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τους θιγόμενους επαγγελματίες που περνούν δύσκολες μέρες λόγω της οικονομικής κρίσης».