Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 03:03

Απόψε στην πλατεία της Καλαμάτας προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ με την Αλεξάνδρα Μπαλού

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μεσσηνία θα είναι οι ίδιοι που ήταν και στις 6 Μάη Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μεσσηνία θα είναι οι ίδιοι που ήταν και στις 6 Μάη

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
Ανοίγει σήμερα η αυλαία της νέας προεκλογικής περιόδου, με την προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το βράδυ το ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ομιλήτρια την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας, Αλεξάνδρα Μπαλού. Θα χαιρετήσει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Κατσάς, και θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος ο επίσης υποψήφιος βουλευτής, Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Με αφορμή την αποψινή προεκλογική εκδήλωση, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Δημήτρης Οικονομάκος, απευθύνει το εξής πολιτικό μήνυμα: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, που, με τη ψήφο τους και τη στράτευσή τους, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πο­λύμορφη στήριξη του ΚΚΕ, που αποτελεί την καθοριστική δύναμη για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Καλούμε ιδιαίτερα τους εργατοϋπάλληλους, αγρότες  τα φτωχά λαϊκά στρώματα που, για πολλά χρόνια, ψήφιζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να προβληματιστούν με βάση και τα νέα δεδομένα.

Καλούμε όλους εσάς, που κάνατε ήδη το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού από την κινδυνολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να μην αφήσετε αυτό το βήμα μετέωρο.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, που γνωρίζετε την προσφορά του ΚΚΕ, αλλά δώσατε την ψήφο σας σε άλλο κόμμα, που υποσχέθηκε ότι υπάρχει ελπίδα για άμεση και εύκολη κυβερνητική λύση.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, που αισθάνεστε αριστεροί, ριζοσπάστες, που η πείρα σας δείχνει ότι μέσα στην ΕΕ δε χωρά φιλεργατική, φιλολαϊκή πολιτική. Φιλολαϊκή πολιτική και σεβασμός της λαϊκής κυριαρχίας δε χωρά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με υπόκλιση στο ΝΑΤΟ.

Καλούμε αυτούς που ψήφισαν τη ΧΑ, τους νέους-νέες που με ελαφρά τη καρδία τους στήριξαν και ασφαλώς δε συμφωνούν με τα φιλοναζιστικά της κηρύγματα να διορθώσουν τη ψήφο τους. Πρόκειται για βαθιά συστημική δύναμη και όχι βεβαίως αντισυστημική, αφού πάντα χρησιμοποιείται από το καθεστώς για να χτυπηθεί ο ριζοσπαστισμός και η αγωνιστικότητα.

Σκοπός του συστήματος το τελευταίο διάστημα μετά τις εκλογές πέρα από την εσωτερική του φαγωμάρα για την νέα κυβέρνηση έχει βάλει σαν στόχο το συντριπτικό χτύπημα του ΚΚΕ με προμετωπίδα τα κανάλια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Περιμένουν να πιεστεί το ΚΚΕ και να αλλάξει γραμμή για να γίνει αριστερό δεκανίκι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός ΕΕ.

Κούνια που τους κούναγε και η απάντηση θα έρθει σύντομα.

Νομίζουν πως θα μας βάλουν στο χέρι και θα μας διαλύσουν γιατί δεν θέλουν να υπάρχει λαϊκή αγωνιστική αντιπολίτευση που θα ενημερώνει, θα παλεύει και θα βάζει φρένο στις πολιτικές του ανοίγοντας παράλληλα την κουβέντα για μια άλλη κοινωνία. Αυτός είναι ο σκοπός του, να μην κουνιέται φύλλο, να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι, μετά τα εφιαλτικά μέτρα που θα έρθουν και μέσα στον Ιούνη.

Το πολιτικό τους σύστημα βρίσκεται σε αναμόρφωση, με στόχο να δημιουργηθούν δύο πόλοι, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Η κεντροδεξιά με γνώμονα τη ΝΔ θέλει να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική της τελευταίας 20ετίας που μας έφτασε εδώ λέγοντας βέβαια αγωνιστικές κορώνες για επαναδιαπραγμάτευση και άλλη πολιτική. Μόλις χτες ο κ. Σαμαρας ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Κ. Μπακογιάννη και μπορούμε να πούμε πως σε κωλοτούμπες έχει περάσει και τον μετρ του είδους Καρατζαφέρη και παίρνει 10 με τόνο. Συνεχίζει τον αντικομμουνισμό με κύριο σκοπό το κίνημα που αγωνίζεται για καλύτερες μέρες. Ουσιαστικά μιλάει για σιωπή νεκροταφείου και μεγαλύτερη καταστολή υπηρετώντας πάλι πιστά το κεφάλαιο. Η επίθεση στο ΚΚΕ και στους αγωνιστές του γύρισε μπούμερανγκ στις πρώτες εκλογές και το ίδιο έργο θα δει να παίζεται πάλι.

Ο πόλος της Κεντροαριστεράς άλλαξε πρωταγωνιστή και έχει σε πρώτο ρόλο το ΣΥΡΙΖΑ. Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ σε δημόσιο, συνδικαλισμό, στη ΤΑ, στους αγρότες ουσιαστικά γέρνει προς αυτή τη πτέρυγα της κεντροαριστερας.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα ακόμα και από τις διερευνητικές εντολές και το πώς τη χειρίστηκαν ενώ ήξεραν καλά πως τα κουκιά δεν έβγαιναν.

  • Να σκεφτούν τη κολεγιά με τον γνωστό κ. Αρσένη χρόνια κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργό της αμάθειας, των ΜΑΤ, των εισαγγελέων, του «Κάτσε καλά Γεράσιμε»
  • Να σκεφτούν τη συμφωνία με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του κ Τσίπρα με τον κ. Παπαδήμο για τη θέση του πρωθυπουργού ενώ άνετα μπορούσε να πει ότι χρειάζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
  • Να σκεφτούν την παλινωδία για κατάργηση-απαγκίστρωση-διαπραγμάτευση από το μνημόνιο ή την κοροϊδία με τις δήθεν αριστερές προτάσεις που μετά από δύο μέρες τις παίρνουν πίσω.

Μας καλούν λοιπόν να τα βρούμε για να κάνουμε κυβέρνηση γιατί καίγεται το σπίτι μας και τις διαφορές μας τις λύνουμε μετά. Τους απαντάμε: όταν καίγεται το σπίτι σου δεν πας με τον εμπρηστή γιατί του δίνεις δύναμη να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Εμπρηστής είναι: η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ το ελληνικό και ξένο  κεφαλαίο. Αυτοί θα έχουν την οικονομική, άρα και πολιτική εξουσία την επόμενη μέρα. Μόνο όταν θα διώξουμε αυτούς από τη μέση θα έχουμε φιλολαϊκή κυβέρνηση.

Τους καλούμε να πάρουν θέση λοιπόν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα:

- Θα καταργήσουν το μνημόνιο και όλες τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ. Θα ψηφίσουν τη πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη νέα βουλή γιατί ακόμα περιμένουμε απάντηση αλλά το ακουστικό δείχνει απασχολημένο

-  Θα καταργήσουν όλες τις αντιδραστικές εργασιακές  σχέσεις και αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων  που μας έφεραν στα σημερινά χάλια

-  Με την ΚΑΠ, με τις ποσοστώσεις, με τις αθρόες εισαγωγές που είναι νόμος της ΕΕ, με τους εμπόρους που θησαυρίζουν

- Τι θα κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ-ΟΤΕ-Ελτα και σε άλλες που έρχονται και επίσης είναι νόμοι της ΕΕ

- Τι θα κάνουν με τη «Ντοιτσε Τελεκομ», με τη Κόσκο στο λιμάνι του Πειραιά, με τη Χόχτιφ στο αεροδρόμιο, με τη Βινσί στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

- Τι θα κάνουν με το ΝΑΤΟ που το κάνουν γαργάρα. Θα μείνουμε μαζί με τους δολοφόνους παιδιών, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε  μισό δις ευρώ τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ τουλάχιστον το χρόνο

- Τι θα κάνουν και οι δύο πόλοι αν μας διώξουν κλοτσηδόν από το ευρώ. Έχουν σχέδιο και αν ναι ποιο είναι. Οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό αφού τον σέρνουν στο χορό του Ζαλόγγου.

Ας μας πουν λοιπόν συγκεκριμένα. Η αλήθεια είναι μία: αυτά που λένε δεν γίνονται ούτε σε 100 ζωές μέσα στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να κερδίσει ούτε ψίχουλό από αυτές τις διαπραγματεύσεις, αντίθετα θα απογοητευτεί ένα ριζοσπαστικό κομμάτι του που περιμένει από μία κυβέρνηση να του δώσει φιλολαϊκές λύσεις σε μία βραδιά. Μαγικές λύσεις, με το λαό ασυνδικάλιστο και στον καναπέ δεν υπάρχει, με την επίκληση στην πεφωτισμένη ηγεσία και στο αλάθητο δεν υπάρχει.

Ο λαός έχει ανάγκη από άλλη κυβέρνηση που θα πρωταγωνιστεί, θα στηρίζει ή θα συμμετέχει το ΚΚΕ.

Έχει ανάγκη από κυβέρνηση που θα του δώσει αξιοπρεπής μισθούς, σύγχρονη και δωρεάν παιδεία-υγεία-ασφάλεια, που θα του δώσει το δικαίωμα να παράγει φτηνά-ασφαλή προϊόντα για όλο το λαό, που δεν θα πληρώνει όλο το μισθό στο στεγαστικό-φροντιστήριο και στην υγεία.

Ο λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα παλέψει για τη λαϊκή κυριαρχία-ανεξαρτησία που δεν θα σκύβει το κεφάλι στην ΕΕ-ΝΑΤΟ και θα αναπτύξει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γείτονες αλλά και τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει ο λαός να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με ΕΕ-ΝΑΤΟ και να αποδεσμευτεί, να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας για να βγουν από τη μέση οι κηφήνες που τρώνε και πίνουν στο σβέρκο του λαού.

Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός-αισιόδοξος δρόμος μακριά από φούμαρα και αυταπάτες που μας οδηγούν ουσιαστικά στο έργο που έχουμε ζήσει τόσα χρόνια.

Καλούμε το λαό να μην τσιμπήσει στα ψευτοδιλήμματα κα να ανατρέψει στη κάλπη τα στημένα σκηνικά που τον βάζουν στη γωνία.

Μπορεί, υπάρχει ελπίδα και προοπτική με το λαό πρωταγωνιστή και κυρίαρχο».