Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 16:10

Βραβεία για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας»

Βραβεία για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας»

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ
Τα βραβεία στους μαθητές που αρίστευσαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας», θα απονεμηθούν αύριο, Σάββατο, στις 10 το πρωί, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τα οποία και έχουν προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό.

Η μεγάλη λογοτέχνιδα Σοφία Φίλντιση ήταν τα τελευταία χρόνια συνεργάτιδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Ο διαγωνισμός, που σκοπός είναι να αντέξει για πολλά χρόνια, απευθύνεται σε μαθητών και των έξι τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της χώρας, καθώς και των ελληνόφωνων Δημοτικών Σχολείων του εξωτερικού. Με το διαγωνισμό αυτό επιχειρείται η γνωριμία των μαθητών με το σπουδαίο έργο της μεσσήνιας συγγραφέως.
Μεταξύ των μαθητών που αρίστευσαν είναι η Καλαματιανή Βασιλική Μαρκάκη, ενώ στην ομαδική εργασία αρίστευσε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με τους μαθητές Μαρία Μανωλάκου, Γιώργος Χουβαρδάς, Ζωή Ντουλαπτσή, Μαρία Μουζάκη, Αλεξάνδρα Μυστριώτη, Νίκος Σταθόπουλος, Βασίλης Κωστόπουλος, Αρχοντία Τσαΐρη, Σήλια Λαπιώτη, Παναγιώτα Ταγκαλάκη, Αφροδίτη Τριανταφύλλου, Στάθης Βασιλόπουλος, Χριστίνα Σταυροπούλου, Μπάλα Μπλέρτα και Σοφία Μαστρογιαννοπούλου.
Ειδικότερα, η Βασιλική Μαρκάκη, από το 10ο Δημοτικό Σχολείο αρίστευσε μεταξύ των διαγωνιζόμενων μαθητών της Α’ Τάξης, από τη Β’ Τάξη αρίστευσαν η Ελπίδα Καρύδα από το 2ο Δημοτικό Μάνδρας και Σπύρος Μαρινέλλης από το 4ο Δημοτικό Βύρωνα, από τη Γ’ Τάξη η Βασιλική Μπάρμπα από το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, από τη Δ’ Τάξη η Βαρβάρα Νικηταρά από το 4ο Δημοτικό Βύρωνα, από την Ε’ Τάξη η Μαρκέλα Ζερδάλη από το Δημοτικό Βερδικούσσας Λάρισας και από τη Στ’ Τάξη η Σοφία Μαντζανά από το 21ο Δημοτικό Λαμίας-Σταυρού.