Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 00:51

O Παναγιώτης Αλούπης ισχυρίζεται ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι με τα σκουπίδια της Καλαμάτας

O Παναγιώτης Αλούπης ισχυρίζεται ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι με τα σκουπίδια της Καλαμάτας

ΛΕΙΠΟΥΝ 50.000 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ! 
Το success story της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας απειλούν να τινάξουν στο αέρα οι αναφορές του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτη Αλούπη, εφόσον βέβαια αποδειχθούν. Ο δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι από τις 26 Νοέμβρη του 2014 έως τις 26 Νοέμβρη του 2015 διατέθηκαν στον εργολάβο του Δήμου Καλαμάτας για επεξεργασία 28.482 τόνοι σκουπιδιών ωστόσο επεξεργασία έγινε μόνο στους 6.694 τόνους, ενώ οι πληρωμές του Δήμου προς την εταιρεία ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ, όπως ισχυρίζεται πάντα ο Παναγιώτης Αλούπης. Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τους δημοσιογράφους την Τρίτη στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης για την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, τονίζοντας ότι σε αυτή θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα στοιχεία που παρουσίασε…

Ο Παναγιώτης Αλούπης παρουσίασε τα στοιχεία του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ζήτησε απαντήσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Όπως σημειώνει μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου, «τηρώντας την πάγια τακτική της αοριστολογίας ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν απάντησε ως όφειλε στις τεκμηριωμένες ερωτήσεις μου που συνοδεύονται από το ενυπόγραφο  ισοζύγιο μάζας εισερχομένων – εξερχόμενων υλικών για την σύμβαση 67225/2014 (από 26.11.2014 - 26.11.2015) που κατέθεσα στο Προεδρείο του Δ.Σ. Απέφυγε να σχολιάσει η να αναφερθεί στα σοβαρά στοιχεία του υποβληθέντος ισοζυγίου δηλαδή:
ότι η ανάδοχος εταιρεία ενώ έχει πληρωθεί για επεξεργασία και διαχείριση
-28.492,68 tn απορριμμάτων
-προκύπτει από το ισοζύγιο επεξεργασία 6.694,84 tn απορριμμάτων
-δηλαδή αγνοούνται απορρίμματα 21.797,84 tn
-και το ποσοστό του οργανικού είναι μόνο 10,05 %
αρκέστηκε μόνο στην γνωστή και προσφιλή του λογική της λάσπης στον ανεμιστήρα, αποδεικνύοντας ότι είναι πλήρης γνώστης των εγκληματικών ενεργειών που συντελούνται στην Μαραθόλακα.
Το ισοζύγιο μάζας εισερχομένων – εξερχόμενων υλικών εδόθη προσωπικά στον διευθυντή της αρμοδίου υπηρεσίας και σίγουρα πλέον ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν μπορεί να κρύβεται από τις ευθύνες, περιμένω κρίσεις και αξιολογήσεις επί αυτού όπως και ο κάθε δημότης.
Σημειώνω τέλος ότι η συνολική ποσότητα απορριμμάτων που αγνοούνται ξεπερνά τους 50.000 tn (για όλο το διάστημα λειτουργίας του αναδόχου με την όποια μορφής εταιρεία του).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ 9/2016  Δ.Σ. 
Κατέθεσα στο Προεδρείο του Δ.Σ. ισοζύγιο μάζας εισερχομένων – εξερχόμενων υλικών για την σύμβαση 67225/2014(από 26.11.2014 - 26.11.2015). Υποχρέωση που είχε η υπηρεσία  να υποβάλλει για κάθε πληρωμή του αναδόχου πράγμα που δεν έχει κάνει. Τα συνολικά μεγέθη για όλο το διάστημα λειτουργίας του αναδόχου με την όποια μορφής εταιρεία του είναι επί 2,50.
Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή:
1.      πως εξηγεί ότι η ανάδοχος εταιρεία ενώ έχει πληρωθεί για επεξεργασία και διαχείριση                                                          28.492,68 tn απορριμμάτων  
προκύπτει από το ισοζύγιο επεξεργασία           6.694,84 tn απορριμμάτων
αγνοούνται απορρίμματα                                   21.797,84 tn
και το ποσοστό του οργανικού είναι μόνο                10,05 %
2.      πως διασφαλίζει τον Δήμο Καλαμάτας για τα χρήματα που έχει καταβάλλει σε μία Ε.Π.Ε. με ευθύνη της, που υπερβαίνουν στο σύνολο τους τα 3.000.000€ και έχουν καταβληθεί παράνομα και αντισυμβατικά.
3.      ποία είναι η συμμετοχή της και ποία η σχέση της με τους άλλους συμμετέχοντες και από κοινού ενεργούντες στην μεγαλύτερη οικονομική και περιβαλλοντολογική εγκληματική ενέργεια από την σύσταση του Δήμου Καλαμάτας.
Θα μπορούσα να πω πολλά για την παρακώλυση του έργου μου, την απόκρυψη και μη χορήγηση στοιχείων και με εισαγγελική εντολή, την τεκμηρίωση της παράνομης και αντισυμβατικής καταβολής χρημάτων χωρίς ισοζύγιο μαζών, τις διάφορες προφάσεις για τα ανωτέρω, για την μη ύπαρξη δυνατότητας ακριβής επιμέτρησης βάρους(μετά από 2,50 έτη λειτουργίας και μάλιστα παράνομης) επί τόπου στην Μονάδα Διαχείρισης και Επεξεργασίας κ.λπ.. Θα σταθώ μόνο στο γεγονός πως η ίδια η Δημοτική Αρχή υπονομεύει με την τακτική αυτή την Τοπική Διαχείριση Απορριμμάτων, που αν συνδυασθεί με σωστή διαχείριση απορριμμάτων στην πηγή θα ανακουφίσει οικονομικά και περιβαλλοντολογικά  την πόλη της Καλαμάτας.
Επισυνάπτονται
      Το ισοζύγιο μάζας εισερχομένων – εξερχόμενων υλικών για την σύμβαση 67225/2014(από 26.11.2014 - 26.11.2015)».