Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 04:02

«Αλληλοκαρφώνονται» οι επαγγελματίες της παραλίας της Καλαμάτας

«Αλληλοκαρφώνονται» οι επαγγελματίες της παραλίας της Καλαμάτας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ
Οι ανταγωνισμοί που έχουν μεταξύ τους οι επαγγελματίες της Παραλίας προκαλούν τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών για τις παράνομες κατασκευές στην πλαζ, ανέφερε χθες ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που επισκέφθηκε και το Λιμενάρχη, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και του ζήτησε να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του όσον αφορά την επιβολή προστίμων.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Πρωτοπορίας», του Νίκου Φωτέα, μίλησε για «ανελέητο διωγμό» των επαγγελματιών, επιρρίπτοντας ευθύνες και στη δημοτική αρχή επειδή δεν παρεμβαίνει ώστε να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο.
Χθες όμως ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί ωστόσο η κεντρική διοίκηση δεν αλλάζει το Νόμο. Επιπλέον παρατήρησε ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν τη διάθεση να δείξουν ελαστικότητα, εντός των περιθωρίων που τους αφήνει η νομοθεσία, ωστόσο επαγγελματίες καταγγέλλουν συναδέλφους τους στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτοι οι αυστηροί έλεγχοι.
Επίσης ο κ. Νίκας διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από τα πρόστιμα που επιβάλλονται, αφού τα έσοδα πηγαίνουν στο κράτος.
Όσον αφορά τη συνάντηση του δημάρχου με το Λιμενάρχη, σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου σημειώνεται: «Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με τη χρήση του αιγιαλού, με την παράλληλη υποστήριξη των επαγγελματιών, στην περίπτωση που αυτοί δεν κάνουν μόνιμες κατασκευές και δεν παρεμποδίζουν στην Παραλία. Ο Λιμενάρχης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κινούμενος στο πνεύμα του νόμου και μακριά από τυπολατρία, να συνδράμει τους επαγγελματίες, διασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα του δημοσίου και των λουομένων. Το γραφείο του είναι πάντοτε ανοικτό για συνεργασία με τους επαγγελματίες, ώστε να επιτυγχάνεται πάντοτε το βέλτιστο αποτέλεσμα».
Στ.Μ.