Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 00:00

Επιμένει ο Πέτρος Μισθός για την ασφάλιση των μαθητών από ιδιωτική εταιρεία

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Απορρίπτει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Πέτρος Μισθός, την καταγγελία της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας, για την είσοδο ιδιωτικής εταιρείας στα σχολεία, προσφέροντας την ασφάλιση των μαθητών από ενδεχόμενα ατυχήματα.

Η Ένωση Γονέων θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και καταγγέλλει ότι δεν έχει ενημερωθεί, παρά το ερώτημά της, για το εάν το υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει τη συγκεκριμένη προσφορά της εταιρείας.
Από την πλευρά του ο κ. Μισθός υπαινίχθηκε ότι η Ένωση Γονέων δεν διακατέχεται από ευαισθησία προς τις οικογένειες που μαστίζονται από την ανεργία, καθώς σχολίασε ότι η συγκεκριμένη ασφάλιση είναι ευεργετική για τους μαθητές που ενδεχομένως πάθουν κάποιο ατύχημα αλλά δεν καλύπτονται από το ταμείο των γονέων τους επειδή έχουν μείνει άνεργοι. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρόσφατα συνέβη ένα ατύχημα σε μαθητή που δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη από τους γονείς του και τα έξοδα νοσηλείας του καταβλήθηκαν από την ασφαλιστική εταιρεία.
Επίσης, ο περιφερειακός διευθυντής διευκρίνισε ότι για την ασφάλιση των μαθητών συνεργάστηκαν με την ιδιωτική εταιρία ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν για περισσότερες διευκρινήσεις στη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου.
Τέλος, ο κ. Μισθός τόνισε ότι όσοι θέλουν να δώσουν στην εκπαίδευση είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να μη θέλουν να πάρουν μετά κάτι, ενώ επιπροσθέτως σημείωσε πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα είναι επιλογή του υπουργείου και σε αυτό το πλαίσιο μαθητές των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων εκπαιδεύονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να αποκτήσουν εμπειρία ή διάφορες εταιρίες χορηγούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες.
Στ.Μ.