Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 15:24

Προς "αποβολή" οι κάτοικοι από το νότιο πάρκινγκ του Νέδοντα

Προς "αποβολή" οι κάτοικοι από το νότιο πάρκινγκ του Νέδοντα

ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Το ενδεχόμενο να αρθεί η παραχώρηση του νότιου πάρκινγκ του Νέδοντα (απέναντι από το Μέγαρο Χορού) στους κατοίκους της περιοχής, εξετάζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας.
Εκεί, οι κάτοικοι που διαθέτουν τις σχετικές κάρτες σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους χωρίς κόστος. Όπως τόνισε όμως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, εξετάζεται να ισχύσει και στο συγκεκριμένο πάρκινγκ το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που ισχύει στο μεγάλο πάρκινγκ του Νέδοντα, καθώς και σε εκείνο που βρίσκεται επάνω από τη γέφυρα του «Πάνθεον».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στα δύο πάρκινγκ με την ελεγχόμενη στάθμευση οι κάτοικοι και οποιασδήποτε άλλος σταθμεύει ατελώς τις ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα. Το ίδιο σημείωσε ότι εξετάζεται να γίνει και στο νότιο πάρκινγκ, που μέχρι τώρα είναι αποκλειστικά για τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Νίκας είπε ότι σκοπός είναι να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες και για να τονωθεί η κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της πόλης.
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με την «Ελλάκτωρ», προκειμένου να κατασκευάσει το υπόγειο πάρκινγκ μπροστά από το Διοικητήριο, το οποίο και θα εκμεταλλεύεται η εταιρία για 28 χρόνια. Ήδη υπογράφτηκε η άδεια ίδρυσης του υπόγειου πάρκινγκ και η μόνη εκκρεμότητα πλέον είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι με το που θα υπογραφεί η σύμβαση και θα μπει και τυπικά τέλος στη δικαστική διαμάχη του Δήμου με την «Ελλάκτωρ» για τα υπαίθρια πάρκινγκ του Νέδοντα, θα αλλάξει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και ειδικότερα θα καταργηθεί η ξυστή κάρτα και θα τοποθετηθούν μπάρες που θα ανοιγοκλείνουν με εισιτήριο.
Στ.Μ.