Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 02:31

Κόκκινη γραμμή για τη Ν.Δ. η παραμονή στο κοινό νόμισμα

Νότης Μηταράκης και Περικλής Μαντάς Νότης Μηταράκης και Περικλής Μαντάς

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ 
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι η παραμονή της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τόνισε χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα, ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «REX». Όπως υποστήριξε, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτή η κόκκινη γραμμή δεν θα παραβιαστεί.

Επιπροσθέτως, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι μετά τις εκλογές, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα το επιβάλει, η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαστεί με όποια άλλα κόμματα υιοθετούν την ίδια κόκκινη γραμμή. Έσπευσε ωστόσο να σχολιάσει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει ως αδιαπραγμάτευτο όρο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Επιπροσθέτως δε υπογράμμισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει ένα νέο μνημόνιο, χειρότερο από το σημερινό.
Πριν από το διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Νότης Μηταράκης έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, όπου τον καλωσόρισε ο πρόεδρός της, Περικλής Μαντάς.
Ο κ. Μηταράκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ωστόσο υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί όρθια και εντός του ευρώ, ιδίως τώρα που η Ευρώπη αλλάζει. Διαφορετικά, υποστήριξε, η κατάσταση θα γίνει δραματική για τους κατοίκους της χώρας.
Η μόνη συνταγή που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, είναι αυτή που προτείνουν από την  αρχή της κρίσης η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή η υποστήριξη της ανάπτυξης, που σημαίνει επενδύσεις και δημιουργία νέων επιχειρήσεων, οι οποίες θα φτιάξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, ώστε να μην είναι αναγκαίες πλέον οι εισαγωγές για την επιβίωση της χώρας.
Οι τρείς βασικοί πυλώνες της πολιτικής της Ν.Δ., σημείωσε το στέλεχος του κόμματος, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της «λαθρομετανάστευσης».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν αφαιρούν ψήφους από τη Ν.Δ. το κόμμα του Πάνου Καμμένου και η Χρυσή Αυγή, ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι «η ψήφος στα δεξιά της Ν.Δ. ουσιαστικά είναι ψήφος στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ», που δεν βοηθάει τη χώρα να κάνει τα απαραίτητα βήματα τα οποία θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές ο κόσμος είδε ποια κόμματα θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τη χώρα και ποια παραμένουν κόμματα διαμαρτυρίας που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στ.Μ.