Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 01:39

Μπένος, Κατσιλιέρης, Γιαννακόπουλος καλούν πίσω τους ΠΑΣΟΚατζήδες που έφυγαν

Στ. Στραβόλαιμος, Χρ. Χριστόπουλος, Στ. Μπένος, Π. Κατσιλιέρης, Ι. Γιαννακόπουλος και Γ. Κανελλόπουλος Στ. Στραβόλαιμος, Χρ. Χριστόπουλος, Στ. Μπένος, Π. Κατσιλιέρης, Ι. Γιαννακόπουλος και Γ. Κανελλόπουλος

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ 
ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Στο θυμικό αλλά και στη λογική των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απευθύνονται οι τρεις «σημαίες» της παράταξης, Σταύρος Μπένος, Πέτρος Κατσιλιέρης και Γιάννης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες κάλεσαν τους παλιούς τους «συντρόφους», που έχουν φύγει σε άλλα κόμματα, να αναλογιστούν με νηφαλιότητα όχι μόνο τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι πέτυχε κρατώντας τη χώρα ζωντανή δύο χρόνια τώρα και δίνοντας προοπτική για τη μελλοντική διέξοδο από την κρίση.

Περισσότερο συναισθηματική χροιά είχε η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου, που δήλωσε, συγκινημένα, υπερήφανος για την επιλογή της παράταξής του και του Γιώργου Παπανδρέου να αυτοθυσιαστούν προκειμένου να σωθεί η χώρα. Ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη γενική χρεοκοπία της χώρας, τόνισε όμως ότι αυτό το αναγνωρίζει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και, όπως στην αρχαία τραγωδία, μετά την ύβρη που συντέλεσε το κόμμα του τώρα αποκαθάρεται με την αυτοθυσία του.
Η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο Σταύρος Μπένος, ήταν ο μόνιμος δισταγμός του και η υποχωρητικότητά του απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που ανέλαβαν τα στελέχη του (Κουλουριάνος, Πεπονής, Τρίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο ίδιος με τα ΚΕΠ). Πράγματα που έπρεπε να γίνουν, με κορυφαίο, όπως τόνισε, τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο ασφαλιστικό, ανεστάλησαν, με ευθύνη κυρίως της ηγεσίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Ωστόσο, ο πρώην υπουργός συνέχισε ότι η Ελλάδα παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανή, παρότι είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία από το 2008, χάρη στις προσπάθειες της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο πιο αδικημένος πρωθυπουργός.
Ακόμη, ο Σταύρος Μπένος έκρινε πολύ αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της νέας περιόδου και ότι παραπλανά όταν λέει ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο αλλά θα κρατήσει τη δανειακή σύμβαση, δεδομένου ότι αυτά τα δύο είναι πακέτο και δεν διαχωρίζονται.
Εξίσου αρνητικά έκρινε τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι αφενός με τη στάση του διόγκωσε το αντιμνημονιακό κίνημα και αφετέρου με την επιλογή της αυτοδυναμίας οδήγησε σε αδιέξοδο που δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την 6η Μαΐου.
Κλείνοντας, ο Σταύρος Μπένος υπογράμμισε ότι ο «ο καθένας που φεύγει δεξιά και αριστερά θα πρέπει να σκεφθεί ότι η παράταξή μας δεν είναι μόνο τα ανομήματα που λένε, είναι και μεγάλες στιγμές. Εμείς θα μείνουμε, γιατί η χώρα μάς έχει τώρα πιο πολύ ανάγκη και από το ‘81».
Ο Πέτρος Κατσιλιέρης συμφώνησε με την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου και επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και σήμερα ο κυρίαρχος φορέας της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η ευθύνη που έχει το ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν» δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ μεγαλύτερη ευθύνη που αναλαμβάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη χώρα και τους κατοίκους της, με όλα αυτά που υπόσχεται. Ο πρώην βουλευτής απεύθυνε έκκληση να πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες με νηφαλιότητα, και πριν επιλέξουν που θα δώσουν τη ψήφο τους, να μελετήσουν τα προγράμματα και τις θέσεις του κάθε κόμματος, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι το πιο σοβαρό και υπεύθυνο.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε ότι πράγματι «λεφτά υπήρχαν», δεν υπήρχε όμως μηχανισμός να τα μαζέψει από τους πλούσιους και όσους άλλους φοροδιέφευγαν. Σχολίασε δε ότι τον όποιο μηχανισμό είχε αφήσει γι’ αυτή τη δουλειά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, τον αποτελείωσε στη συνέχεια η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η χώρα επί 35 χρόνια ζούσε με δανεικά και τώρα έχει έρθει ο λογαριασμός, ενώ παρατήρησε ότι καταστροφικό λάθος ήταν πως οι κυβερνήσεις κατέστησαν τις συντεχνίες συνεταίρους στη διαχείριση της εξουσίας. Τέλος, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να κάνουν τις επιλογές τους με υπευθυνότητα και χωρίς θυμό.
Μαζί με τους τρεις πρώην βουλευτές συνέντευξη έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κανελλόπουλος, που και αυτός κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, ενώ σημείωσε ακόμη ότι μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα χαράξει το μέλλον του κόμματος με βάση το καινούργιο ξεκίνημα που γίνεται τώρα.
Στ.Μ.