Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 17:38

Σπουδαίο επιστημονικό σύγγραμμα για την προσφορά της Μεσσηνίας στον ελληνικό πολιτισμό

Ο Κωνσταντίνος Αρνόκουρος παρουσιάζει τον τόμο, που τον κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον ο πρώην δήματρος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς Ο Κωνσταντίνος Αρνόκουρος παρουσιάζει τον τόμο, που τον κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον ο πρώην δήματρος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς

ΧΟΡΗΓΙΑ Κ. ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ
Είναι ίσως το σπουδαιότερο επιστημονικό σύγγραμμα που έχει παρουσιαστεί ποτέ για τη συμβολή της Μεσσηνίας στον ελληνικό πολιτισμό, από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για εργασίες πολλών αναγνωρισμένων επιστημόνων, που εκδόθηκαν σε έναν μεγάλο και πολυτελή τόμο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τη χορηγία του επιχειρηματία στον ναυτικό τομέα, Κωνσταντίνου Αρνόκουρου.

Η παρουσίαση του εξαιρετικά σημαντικού αυτού τόμου θα γίνει από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το προσεχές διάστημα, ενώ ο χορηγός, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, προσέφερε τιμητικά την έκδοση σε προσωπικότητες της περιοχής του, Τριφυλίας (είναι από τα Πλατάνια), κατά τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στην Κυπαρισσία.
Είναι ό,τι σημαντικότερο για την πολιτιστική διαδρομή του τόπου μας. Πρόκειται για ένα έργο που, όποιος το πάρει στα χέρια του και το διαβάσει θα συνειδητοποιήσει την αξία της Μεσσηνίας και των ανθρώπων της, αλλά και τη συμβολή τους στην πνευματική και πολιτιστική πορεία γενικότερα του ελληνισμού.
Ο Κωνσταντίνος Αρνόκουρος ανέλαβε τα έξοδα της έκδοσης, καθώς επίσης διέθεσε στο Πανεπιστήμιο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του τόμου. Ο ίδιος, μαζί με τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, είναι οι μεγάλοι χορηγοί του Πανεπιστημίου και χάρη στα χρήματα που διέθεσαν για την ανακαίνιση τμήματος κτηρίων του παλιού στρατοπέδου της Καλαμάτας, κατέστη δυνατή η έναρξη λειτουργίας της πανεπιστημιακής σχολής της πόλης. Ο Κωνσταντίνος Αρνόκουρος έχει προσφέρει χορηγία και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Στ.Μ.