Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 02:27

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα έμπαιναν σε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με όρους

Ευαγγελία Ράλλη, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Νίκος Σαράντης, Ιωάννα Κοντούλη, Στέφανος Κουνιάδος και Γωγώ Κουνιάδου Ευαγγελία Ράλλη, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Νίκος Σαράντης, Ιωάννα Κοντούλη, Στέφανος Κουνιάδος και Γωγώ Κουνιάδου

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 
ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ

«Ο κόσμος ζητάει συγκλίσεις και συναινέσεις» τόνισε από την Καλαμάτα η συν-επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, και σημείωσε ότι το κόμμα της θα μπορούσε να έχει θέση σε μια κυβέρνηση που θα είχε ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική του οποίου πάντως υπογράμμισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενστάσεις.

Η Ιωάννα Κοντούλη, που κατάγεται από την Καλαμάτα, ανέφερε ότι το μνημόνιο χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση, πρόσθεσε όμως ότι τα διλήμματα που προβάλλονται από τα δύο πρώτα κόμματα έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Είπε ότι «το ευρώ είναι μέσο ευημερίας, όχι όμως αυτοσκοπός» και συνέχισε σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη χωρίς όμως να πάψει να είναι ευρωπαϊκή χώρα.
«Είμαστε αισιόδοξοι, θεωρούμε ότι η ζωή δεν χρεοκοπεί», ανέφερε επίσης η Ιωάννα Κοντούλη, επισημαίνοντας όμως ότι για να αλλάξουν τα πράγματα «πρέπει να αμφισβητήσουμε το καταναλωτικό μοντέλο που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί και το οποίο κάποιοι θέλουν να το αναπαράξουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο». Πρόσθεσε ότι «για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία που να δημιουργεί ευημερία χωρίς να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Η πρότασή μας μπορεί να μη γεμίσει ξαφνικά τις τσέπες μας χρήματα για να κάνουμε καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας, όμως οι πολλοί δεν έχουν χρήματα στην Ελβετία και εμείς με αυτούς είμαστε».
Επιπλέον, η Ιωάννα Κοντούλη τόνισε ότι η περιοχή της Μεσσηνίας είναι τόπος που διχάστηκε πάρα πολύ στο παρελθόν και αυτόν τον διχασμό οι άνθρωποι τον έχουν πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Όπως υποστήριξε, «και σήμερα βλέπουμε κάποιοι να προσπαθούν να επαναλάβουν το ίδιο σενάριο. Δεν είναι όμως αυτός ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στις επόμενες ημέρες. Ο κόσμος είπε τέρμα στις αυτοδυναμίες, τέρμα στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις που αντιμετώπιζαν το κράτος ως λάφυρο.
Τέλος, για το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με την πολιτική του χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων, ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν διαφορετικές θέσεις σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικά θέματα κ.λπ. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο κόσμος δεν αντέχει και τρίτες εκλογές, γι’ αυτό πρέπει να επιτευχθούν συναινέσεις και να σχηματιστεί κυβέρνηση, χωρίς βέβαια τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου.
Στ.Μ.