Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 18:51

Μπροστά από το «Λωτό» θα φτιαχτεί μικρό αντίγραφο του επιδαπέδιου σχεδίου op art

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ 
Στο τμήμα της κεντρικής πλατείας μπροστά από το «Λωτό» σκέπτονται η δημοτική αρχή με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, να κατασκευάσουν ένα αντίγραφο του επιδαπέδιου έργου τέχνης, με τα ασπρόμαυρα μάρμαρα, το οποίο βρίσκεται σήμερα μπροστά από του Αθανασίου μέχρι του Μανέτα, αλλά θα «ξηλωθεί» στο πλαίσιο της ανάπλασης.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος για τα νέα έργα αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, εξετάζεται από τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς του Δήμου εάν μπορεί ένα μικρότερο αντίγραφο του συγκεκριμένου έργου να γίνει μπροστά από το «Λωτό», σε ανάμνηση του έργου που θα ξηλωθεί το επόμενο διάστημα.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το αντίγραφο δε μπορεί να γίνει εκεί που είναι σήμερα το έργο, για λόγους αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Θα χάλαγε δηλαδή το γενικότερο σχεδιασμό, ενώ μπροστά από το «Λωτό» ταιριάζει καλύτερα.
Προκαλεί επίσης ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του αντιδημάρχου ότι το αντίγραφο θα γίνει και πάλι με μάρμαρα, ενώ μέχρι χθες ο δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή έλεγαν ότι τα μάρμαρα έχουν απαγορευτεί ως δάπεδα στους κοινόχρηστους χώρους, γιατί είναι ολισθηρά και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πεζών και ιδίως των παιδιών.
Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών ζήτησε εγγράφως να μην καταστραφεί το επιδαπέδιο έργο τέχνης op art, αίτημα που έχουν υιοθετήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και, μάλιστα, το έθεσαν για μια ακόμη φορά κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Στ.Μ.