Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 17:28

Δικάζεται η γυναίκα που "αλεύρωσε" τους πολιτικούς στην Υπαπαντή

Δικάζεται η γυναίκα που "αλεύρωσε" τους πολιτικούς στην Υπαπαντή

ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής η δημοτική υπάλληλος της Καλαμάτας, που «αλεύρωσε» τους «επισήμους» κατά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής, την Πέμπτη το πρωί.
Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Φλεβάρη, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να καταθέσουν οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν, ώστε να διαλευκανθεί εάν η δημοτική υπάλληλος ήθελε γενικά να εκφράσει την αγανάκτησή της ή είχε σκοπό να προσβάλλει τους επισήμους ή συγκεκριμένα κάποιον από αυτούς.

 

Η δημοτική υπάλληλος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία της απρόκλητης έργω εξύβρισης. Όπως τόνισε κατά την απολογία της, το «αλεύρωμα» ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησής της προς την κυβέρνηση και το κράτος, το οποίο, όχι μόνο αδιαφόρησε για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία της και το ταμείο της, αλλά την αγνόησε προκλητικά με τον έναν κυβερνητικό παράγοντα να την παραπέμπει στον άλλο κ.ο.κ
Πρόκειται για τη Βιολέτα Αργύρη, η οποία, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον κόσμο, τους συναδέλφους της αλλά και τους δικηγόρους, που έσπευσαν να της συμπαρασταθούν. Τόνισε δε ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται να εκδηλώσει την αγανάκτησή του, γιατί σίγουρα θα βρεθεί πάρα πολύς κόσμος να του συμπαρασταθεί, όπως συμπαραστέκεται σε εμένα. Ο κόσμος έχει δικαιολογημένα εξοργιστεί με κάποιους πολιτικούς, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι πολίτες οφείλουν να τους τιμούν, να τους χειροκροτούν και να υποκλίνονται μπροστά τους. Πρέπει να αντιδράσει όλος ο κόσμος με τη νοοτροπία αυτών των πολιτικών».
Σημειώνεται ότι, κατά τη δίκη, συμπαραστάθηκαν στην κατηγορούμενη πολλά μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης», «αγανακτισμένοι», το Σωματείο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος κ.α.
Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν κατά τη δίκη, ως υπεράσπιση της κατηγορούμενης, ο Γιώργος Χριστόπουλος, που ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για κάποιους πολιτικούς και μάλιστα υπογράμμισε ότι στις εκδηλώσεις «οι επίσημοι δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά ο λαός. Αυτός ο λαός, που σήμερα πεινάει και ψάχνει στα σκουπίδια κάτι να φάει» και ο Γιώργος Γκόνης, που σημείωσε ότι η διαμαρτυρία δεν μπορεί να ποινικοποιείται, ενώ ανέφερε ότι στην Αρχαία Ελλάδα οι πολίτες εξέφραζαν την αγανάκτησή τους ακόμη και με τη ρίψη ζαρζαβατικών…!
Π.ΝΙΚΑΣ
Χθες ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η γυναίκα που πέταξε το αλεύρι είναι δημοτική υπάλληλος. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι η υπηρεσία δεν θα είναι αυστηρή απέναντί της, τονίζοντας ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, αλλά και «με αγάπη».
Επιπλέον, παρατήρησε ότι δείχνει κατανόηση σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται, επειδή «έχουν μείνει άνεργοι, έχουν χρεοκοπήσει, δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι. Με ενοχλεί, όμως, αν οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται δεν έχουν αυτά τα προβλήματα, δεν είναι φτωχοί και, αντίθετα, έχουν μια ασφαλή δουλειά και ένα καλό βιοτικό επίπεδο».
Στ.Μ.