Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 18:16

Πολιτικό παιχνίδι για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Πολιτικό παιχνίδι για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

ΑΠΟ ΛΑΟΣ-ΝΔ 
Τη βούληση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Γεωργίου, κατά το γεύμα που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, την Πέμπτη το μεσημέρι, για τον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.
Περισσότερο σαφής ωστόσο δεν ήταν, αφού ούτε χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ούτε ποια μονάδα θα εγκατασταθεί στο στρατόπεδο ανακοίνωσε. Πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ανακοίνωση χωρίς αντίκρισμα, που αποσκοπεί στο να κερδίσει τις κομματικές εντυπώσεις, για λογαριασμό του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ. Διαφορετικά, λένε, θα είχε παρουσιαστεί και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο μάλιστα θα είχε ορίζοντα μέχρι τις εκλογές, δηλαδή θα ήταν διάρκειας μόλις δύο μηνών, το πολύ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε σχετικά ότι για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου μίλησε, εκτός από τον Γιώργο Γεωργίου, και ο Κώστας Μαρκόπουλος, που συμμετείχε στη γιορτή της Υπαπαντής ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ο Παναγιώτης Νίκας υπογράμμισε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα.
Πάντως ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι πρόκειται για ένα νέο που τον ευχαριστεί απεριόριστα, ενώ ανέφερε ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μην καταργηθεί το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ερωτηθείς ποια μονάδα θα εγκατασταθεί στο στρατόπεδο, σημείωσε ότι αυτό δεν ανακοινώθηκε ακόμη, υπογραμμίζοντας πάντως ότι εκείνο που ενδιαφέρει το Δήμο και την πόλη είναι να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο, ασχέτως του ποια θα είναι η μονάδα που θα φιλοξενήσει.
Στ.Μ.