Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 13:01

«Φίσκα» το λιμάνι της Καλαμάτας, με τρία κρουαζιερόπλοια

Αριστερά το "OrientQueen" και δεξιά το "Thomson Celebration" Αριστερά το "OrientQueen" και δεξιά το "Thomson Celebration"

ΗΡΘΑΝ 1.500 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Μποτιλιάρισμα από τουριστικά λεωφορεία επικρατεί αυτή την ώρα, μεσημέρι Τετάρτης, στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχουν καταπλεύσει τρία κρουαζιερόπλοια με περίπου 1.500 τουρίστες.

Λίγο πριν από τις 12 κατέπλευσε, από τη Ρόδο, το «Orient Queen», με 787 Κύπριους τουρίστες. Θα παραμείνει μέχρι το βράδυ, οπότε θα αναχωρήσει για Κατάκολο, μετά θα πάει Ιταλία, ακολούθως θα έρθει στην Πύλο και στη συνέχεια στην Κρήτη. Άλλοι επιβάτες μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Καλαμάτας και άλλοι σε διάφορα μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα.
Νωρίτερα ήρθαν το «Thomson Celebration», από τα Μικρασιατικά Παράλια, και το «Καλλιστώ», που είναι το μικρότερο, το οποίο προηγουμένως ήταν στην Πύλο.
Οι υποδομές του λιμανιού αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για τη φιλοξενία τριών κρουαζιερόπλοιων ταυτοχρόνως. Είναι χαρακτηριστικό ότι στεγασμένος χώρος υποδοχής των τουριστών δεν υπήρχε και πολλοί αναγκάστηκαν να περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο, ενώ τα καράβια δυσκολεύτηκαν να δέσουν στο λιμάνι.