Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 02:51

Ο «Μορέας» αρνείται να αποκαταστήσει τις φθορές στην Εθνική Οδό

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ 
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αρνείται ο «Μορέας» να αποκαταστήσει την άσφαλτο στην Εθνική Οδό Τσακώνας - Καλαμάτας, στα σημεία που τα φορτηγά του έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές, οι οποίες είναι επικίνδυνες για τροχαία ατυχήματα και ζημιές στα αυτοκίνητα. Το υπουργείο Υποδομών φαίνεται διατεθειμένο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, για να εξαναγκάσει το «Μορέα» να κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Χθες, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης, τόνισε ότι το υπουργείο θεωρεί πως ο «Μορέας» έχει τη συμβατική υποχρέωση να αποκαταστήσει τους δρόμους, ωστόσο η κοινοπραξία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια υποχρέωση. Κατά συνέπεια, τη διαφορά θα κληθούν να επιλύσουν τα δικαστήρια, ανέφερε ο κ. Καρνέσης.
Οι φθορές στην Εθνική Οδό είναι πραγματικά σοβαρές, ιδίως στην περιοχή των Τσουκαλαίικων, στη Θουρία, την Αιθαία και αλλού. Θεωρείται βέβαιο ότι οι φθορές αυτές έγιναν από τα φορτηγά αυτοκίνητα του Μορέα, που καθημερινά πραγματοποιούσαν εκατοντάδες δρομολόγια για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
Πάντως ο κ. Καρνέσης σημείωσε ότι ο «Μορέας» θα ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του για την αποκατάσταση του δρόμου Θουρίας - Άμφειας, τμήμα του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί από τα φορτηγά που μετέφεραν υλικά από το λατομείο κοντά στον Κοκκινόβραχο.
Επίσης, σημείωσε ότι ο «Μορέας» θα κατασκευάσει καινούργιο ασφαλτοτάπητα στο τμήμα από τη γέφυρα του Νέδοντα, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, μέχρι την υπό κατασκευήν γέφυρα του περιμετρικού δακτυλίου, επάνω από τα συνεργεία του Δήμου.
Στ.Μ.