Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 20:38

Αρχές Ιουλίου η εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο

Ο θάλαμος διαμορφώνεται ώστε να εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος Ο θάλαμος διαμορφώνεται ώστε να εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ 
Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ

Με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων προχωράει η εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως και του καινούργιου αξονικού τομογράφου, ενώ ολοκληρώθηκε και η διαδικασία για την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου. Αυτός ο σημαντικός εξοπλισμός θα αποκτηθεί από το Νοσοκομείο με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, ο μαγνητικός τομογράφος υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί στο σύνολό του μέχρι τις 5 Ιουλίου, ενώ την άλλη εβδομάδα θα εγκατασταθεί ο νέος αξονικός τομογράφος.
Ο προϋπολογισμός του μαγνητικού ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και του αξονικού στις 450.000 ευρώ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου, ο αξονικός «έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας αξονικό τομογράφο που λειτουργεί 12 χρόνια με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνά λειτουργικά προβλήματα».
Όσον αφορά τον ψηφιακό μαστογράφο, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, οι διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες η προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.