Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 16:46

Καταγγέλλει το δήμαρχο για πειράματα στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Καταγγέλλει το δήμαρχο για πειράματα στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
Πειράματα με άγνωστο το επιπλέον κόστος καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ότι γίνονται από τη δημοτική αρχή στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, το οποίο επιπλέον χαρακτηρίζει έργο «βιτρίνας».

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική του δημάρχου, με την οποία χειρίζεται προσωπικά ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται στην έδρα του καλλικρατικού δήμου, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν ούτε τις παρατηρήσεις αλλά ούτε και τα αιτήματα των μειοψηφιών και εν προκειμένω της μείζονος μειοψηφίας», τόνισε σήμερα ο Θόδωρος Μπρεδήμας και επανέλαβε το αίτημα για την «πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής σύσκεψης για την πορεία του έργου με τη συμμετοχή και της παράταξής μας».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας συνέχισε τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος, ως «απόλυτος άρχων», δεν καταδέχεται να μας καλέσει προκειμένου να ενημερωθούμε. Αντίθετα, επιμένει στα «φιρμάνια» που εκδίδει για την πορεία του έργου. Οι κατά καιρούς ανακοινώσεις του δημάρχου, ανάλογες εκείνων των «δελτίων θυέλλης» είναι και αλληλοσυγκρουόμενες, όπως τούτο προκύπτει από την αντιπαραβολή των σχετικών δελτίων Τύπου και δεν είναι δυνατόν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα τόσον οι πολίτες όσον και οι θιγόμενοι επαγγελματίες, οι οποίοι κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο».
Όσον αφορά το κόστος των παρεμβάσεων που γίνονται στο έργο πέραν της μελέτης, ο κ. Μπρεδήμας ανέφερε: «Επειδή ο δήμαρχος απαξιώνει να μας καλέσει στις συσκέψεις ρωτάμε: Αν έχουν εκτελεσθεί ή εκτελούνται εργασίες, εκτός των προβλεπομένων από την εγκεκριμένη μελέτη και ποιο το ύψος των χρημάτων που έχει επιβαρυνθεί η πρόκειται να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του έργου και πόσα μέχρι σήμερα χρήματα έχει πάρει η ανάδοχος εταιρία του έργου, έναντι των εργασιών που έχει εκτελέσει».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρθηκε και στο επιδαπέδιο έργο τέχνης, σημειώνοντας: «Καλούμε το δήμαρχο να απαντήσει υπεύθυνα και όχι με ήξεις αφήξεις αν θα διατηρηθεί το υφιστάμενο μαρμάρινο τμήμα, το γνωστό έργο τέχνης op art, για τη διατήρηση του οποίου έντονα διαμαρτύρονται τόσον αρκετοί φιλότεχνοι συμπολίτες μας αλλά και αρχιτέκτονες με αποκορύφωνα την ανακοίνωση του γνωστού αρχιτέκτονα και πολεοδόμου κ. Σαββίδη. Και τούτο διότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς».
Κλείνοντας ο Θόδωρος Μπρεδήμας σημείωσε: «Εν όψει όλων αυτών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική του δημάρχου για το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, που όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, πρόκειται για ένα έργο «βιτρίνας», του οποίου η τελική μορφή είναι άγνωστη και απροσδιόριστη συνεπεία των καθημερινών, σχεδόν, τροποποιήσεων αλλά και με άγνωστο το ποσόν της επιβάρυνσης από τις εκτός μελέτης και του προϋπολογισμού τροποποιήσεις».
Στ.Μ.