Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012 02:27

Η "Αλλαγή" για την ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας

Η "Αλλαγή" για την ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προσωπικά στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, επιρρίπτει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Αλλαγή» του Θόδωρου Μπρεδήμα, την ευθύνη για την ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος και κατά συνέπεια και του προϋπολογισμού, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Σε ανακοίνωσή της, η «Αλλαγή» κάνει λόγο για αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου, μιλά επίσης για παρανομίες αλλά και για προσπάθεια να μεταφερθούν οι ευθύνες στη μειοψηφία, ως πρόσχημα για τη μη πληρωμή των πιστωτών του Δήμου.

Η ανακοίνωση της «Αλλαγής» έχει ως εξής: "Μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας επικαλείτο πως οι όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τυγχάνουν της έγκρισης υπερκείμενων θεσμοθετημένων οργάνων (Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και είναι καθόλα νόμιμες. Σήμερα, ύστερα από τη μη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος από την ίδια αρχή, με καινοφανείς δικαιολογίες, όπως πλασματικός προϋπολογισμός, προσπάθησε να μεταθέσει τις δικές του αποκλειστικές ευθύνες σε άλλους. Τόσο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και για τον Προϋπολογισμό, είχαμε επισημάνει τις παραλείψεις και τις παρατυπίες στην κατάρτισή τους, τη μη εφαρμογή των Νόμων και την ανάγκη να λάβει υπ’ όψιν τις απόψεις των Τοπικών Συμβουλίων και μάταια είχαμε ζητήσει την αναβολή της συζήτησής των. Η απόρριψη της απόφασης του Δ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της αυταρχικής και αλαζονικής συμπεριφοράς του Δημάρχου και, για τις όποιες παρενέργειες, την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος. H προσπάθειά του δε να αποσείσει τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, επιρρίπτοντας τις ευθύνες των παρανομιών του σε μας, και να χρησιμοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του δήμου, ως άλλοθι, είναι τουλάχιστον υποκριτική και αποτελεί πρόσχημα να μην προχωρήσει στην εξόφληση των υποχρεώσεων του Δήμου».